Ajankohtaista

Kuukauden teema: Blinikausi kuuluu vahvasti alkuvuoteen

Julkaistu: 4.1.2018

Vuosi on alkanut rauhallisesti ihmisten vielä lomaillessa ja palautuessa joulun vietosta. Nyt onkin siis hyvä aika aloittaa blinikausi, sillä blinit ovat monipuolisuudellaan ehdottomasti talvikauden ykkösherkkuja. Erilaisilla täytteillä päällystetyt blinit kuuluvat perinteisesti alkuvuoteen ja kiireisimmät ovatkin aloittaneet blinikauden jo ennen joulua.

Blinit ovat loistava seurusteluruoka, mutta toimivat myös arkisenakin herkkuna. Niistä on helppo loihtia pieniä alkuruokia tai syödä vaikka väli- ja iltapalana. Klassikkotäytteitä ovat kevyesti vaahdotettu smetana, muikun- tai kirjolohenmäti ja hienoksi hakattu punasipuli viimeisteltynä tillillä. Perinteisten täytteiden lisäksi blinien kanssa toimivat myös kylmäsavustettu kirjolohi, limellä marinoidut graavilohiviipaleet, katka- ja jokiravuista valmistetut kastikkeet sekä esimerkiksi ceviche, joka on helppo valmistaa siiasta sitruunalla kypsyttämällä.

Erikssonilta on saatavilla perinteiset tattarijauhoista ja kirkastetussa voissa paistetut blinit, joita saa tilattua ottamalla yhteyttä myyntiimme. Lisäksi blinit ovat nyt myös helposti tilattavissa Kespron valikoimasta (SAP: 21501373)