Ajankohtaista

Tehtaanmyymälän loppuvuoden aukioloajat

Julkaistu: 12.12.2018

Tehtaanmyymälä palvelee loppuvuoden seuraavasti:

Vko 51

MA 17.joulu suljettu
TI 18.joulu klo 9-17
KE 19.joulu klo 9-17
TO 20.joulu klo 9-17
PE 21.joulu klo 9-18
LA 22.joulu klo 8-16
SU 23.joulu klo 10-17

Vko 52

MA 24.joulu suljettu
TI 25.joulu suljettu
KE 26.joulu suljettu
TO 27.joulu klo 9-17
PE 28.joulu klo 9-17
LA 29.joulu klo 9-14
SU 30.joulu suljettu

 

Uudenvuoden aattona 31.12 palvelemme 9-15.

Uudenvuoden päivänä 1.1. olemme suljettu

Tehtaanmyymälän Joulutilaukset 2018

Julkaistu: 16.11.2018

Joulu on taas, Joulu on taas!

Nyt on aika laittaa Joulun kalat tilaukseen.

Täytä siis pikaisesti Kalatukku E.Erikssonin tehtaanmyymälän ennakkotilaus.

Lataa lomake tästä -> TILAUSLOMAKE 

Tallenna lomake omalle koneelle, täytä ja palauta lomake sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen:

ilkkak@kalatukkueriksson.fi

Tai palauta täytetty lomake tulostettuna paperiversiona myymälään.

Tilausten viimeinen jättöpäivä 16.12.

Noutopiste avoinna:

21.12 klo 9-17

22.12 klo 8-15

23.12 klo 10-15

Mikäli tilauksissa kysyttävää, niin ole yhteydessä:

Tehtaanmyymälä 020 7639 335
tehtaanmyymala@kalatukkueriksson.fi

Ilkka 020 7639 316
ilkkak@kalatukkueriksson.fi

Kalatukku E. Erikssonille kansainvälinen Food Safety System Certification 22000 -sertifikaatti

Julkaistu: 24.9.2018

Kalatukku E. Erikssonilla on aina panostettu laatuun sekä elintarviketurvallisuuteen, ja koko yrityksen henkilökunta on sitoutunut toimimaan yhteisten tavoitteiden mukaisesti. Jo vuosien ajan hyvin hoidetut elintarviketurvallisuusasiat saivat nyt tunnustuksen ja FSSC 22000 -elintarviketurvallisuussertifikaatin myötä pystymme viestimään entistä paremmin yrityksemme sitoutumisesta pitkäjänteiseen elintarviketurvallisuuden varmentamiseen. Laatuosasto yhdessä tuotannon, oston ja logistiikan kanssa varmistaa tuotteidemme elintarviketurvallisuuden joka päivä. Uskomme, että elintarviketurvallisuuden merkitys kasvavassa ja kehittyvässä maailmassa tulee edelleen korostumaan. Tulevaisuudessakin jatkamme laatu- ja elintarviketurvallisuusasioiden kehittämistä. Suomen vanhimpana kalatukkuna haluamme tulevaisuudessakin olla esimerkkinä laatuun ja elintarviketurvallisuuteen panostavana alan toimijana ja tarjota asiakkaillemme turvallisia ja laadukkaita tuotteita. Hankkeesta on ollut päävastuussa laatupäällikkö Piia Ahde (tällä hetkellä äitiyslomalla).

Kuva: Terhi Honkonen

Tutustu EcoFishBox™-konseptiin

Julkaistu: 20.7.2018

Tutustu Kalatukku E. Erikssonin käyttämään, ympäristöystävälliseen EcoFishBoxiin!

Martin 15 parhaan joukossa osterin avauksen World Cup -kisassa

Julkaistu: 4.6.2018

Ostajamme Martin menestyi hienosti Kiinassa 26.5.2018 järjestetyssä osterin avauksen World Cup -kisassa! Martin sijoittui 15 parhaan kilpailijan joukkoon. Kaikkiaan kisaan otti osaa 54 osterin avaajaa eri puolilta maailmaa.

Tiedote 1.6.2018

Julkaistu: 1.6.2018

Hyvä yhteistyökumppanimme,
Olemme tänään allekirjoittaneet Kespron kanssa sopimuksen, jonka myötä jatkamme matkaamme osana Kesproa. Vaikka kalapolut liittyvät yhdeksi, toimimme jatkossakin omana itsenäisenä yrityksenä. Arkemme siis jatkuu aivan kuten tähänkin asti.

Sekä teille tutut yhteyshenkilöt, työntekijät ja johtohenkilöt jatkavat mukana normaalisti. Samalla yrityksessämme säilyy vuosikymmenien aikana jalostunut tinkimätön laatu niin tuotteiden kuin palveluidenkin osalta.

Liittyminen Kesproon avaa meille aivan uudenlaisia mahdollisuuksia kehittää toimintaamme. Kespro on osa K-ryhmää ja Suomen johtava HoReCa-alan tukkukauppa, jolla on kokemusta laadukkaiden palvelujen ja vastuullisen liiketoiminnan kehittäjänä. Kespron kanssa pääsemme hyödyntämään esimerkiksi sen tehokasta logistiikkaa.

Jatkossa toivommekin voivamme tarjota tuotteitamme ja palveluamme yhä laajemmalle asiakaskunnalle – toki niin, että meille tärkeä oman käden tuntuma sekä ensiluokkainen palvelun laatu pysyvät muuttumattomina. Siitä emme ole ikinä tinkineet emmekä tingi jatkossakaan.

Yhdistyminen Kesproon vaatii vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän, mutta jo sitäkin ennen annamme mielellämme lisätietoa asiasta. Olkaa siis rohkeasti yhteyksissä. Erittäin hyvää kesän alkua!

Ystävällisin terveisin,

Kai Röntynen, hallituksen puheenjohtaja, Kalatukku E. Eriksson Oy

 

Martin Söderström lähtee osterin avauksen World Cup kisoihin!

Julkaistu: 7.5.2018

Ostajamme Martin Söderström lähtee edustamaan Suomea osterin avauksen World Cup -kisoihin Kiinaan. Kilpailu käydään 26.5.2018 Beijingissä.

Lue lisää kilpailusta: Oyster Opening World Cup Competition

 

 

Kalatukku E. Eriksson pakkaa tuotteensa jatkossa EcoFishBox™-aaltopahvipakkaukseen

Julkaistu: 26.4.2018

Kalatukku E. Erikssonin vuonna 2017 aloittama tehtaan laajennus on valmistunut ja suunnitellut muutokset ja uudet toiminnot ovat otettu käyttöön. Suurin muutos tuotannossa kohdistuu tuotteiden pakkaamiseen, kun yritys ryhtyy asteittain luopumaan styrox- laatikoiden käytöstä.

” Kalatukku E. Eriksson on ollut mukana kehittämässä Stora Enso Packagingin kanssa EcoFishBox™ -konseptia kolmen vuoden ajan ja nyt tuote ja sen valmistamiseen liittyvä kalusto on riittävän luotettavaa, jotta se pystytään ottamaan käyttöön.” kertoo yrityksen tuotantopäällikkö Pekka Kanervo.

Jatkossa yritys pakkaa itse jalostamansa tuotteet EcoFishBox™-aaltopahvipakkaukseen. Pakkauksen raaka-aineena on uusiutuva suomalainen puukuitu. Laatikon valmistusprosessi on vähäpäästöinen ja tehtailla syntyvä hylky kierrätetään uusioraaka-aineeksi.

Aaltopahvipakkaukset toimitetaan Kalatukku E. Erikssonin tehtaalle litteinä aihioina, joista valmistetaan laatikoita paikan päällä siihen suunnitellulla laatikonmuodostajalla. Tämän ansiosta kuljetuksessa ja varastoinnissa säästetään 7-kertainen tila verrattuna styrox-laatikoihin.

Uusi EcoFishBox™-pakkaus on täysin kierrätettävissä. Pakkaukset voidaan litistää keräysastiaan ja ne otetaan vastaan pahvinkeräykseen. EcoFishBox™-pakkaukseen siirtyminen on osa Kalatukku E. Erikssonin pitkälle aikavälille suunnittelemaa ympäristöohjelmaa.

Lisätietoja Kalatukku E. Eriksson / laatu- ja kehittämispäällikkö Piia Ahde 0400-399653

Kuukauden teema: Keitä ovat kalakaupan ammattilaiset vuonna 2018?

Julkaistu: 10.4.2018

Kala-ala on ollut murroksessa viime vuosien aikana kuten muutkin toimialat. Jos aiemmin alalle päädyttiin vaikka suvussa harjoitetun kalaan liittyvän liiketoiminnan, kalastusharrastuksen tai vaan sattuman kautta, niin tänä päivänä taustalla voi olla esimerkiksi kiinnostus elintarviketeknologiaan tai laatujärjestelmiin.

Olen työskennellyt kalanjalostuksen parissa reilut parikymmentä vuotta ja nähnyt sinä aikana alalla monenlaista muutosta. Vielä 1990-luvulla ja 2000- luvun alussa yritystoiminta oli usein hyvin suoraviivaista ja käytännönläheistä. Liikeideasta riippuen tasapainoiltiin ammattikalastajien saaliiden, kalankasvattajien kuormien, myyjien onnistumisten ja jalostuksen läpimenoaikojen kanssa. Toimintaa ohjasi johdon lisäksi melko yksinkertainen lakisääteinen omavalvontajärjestelmä ja tätä valvovat viranomaiset saatettiin kokea myös jonkinlaisina yritysten ulkopuolisina peikkoina.

Vuonna 2018 kala-ala on melko erilainen kuin vaikka 20 vuotta sitten. Alla joitain esimerkkejä tapahtuneista muutoksista:

  • aikaisemmin yritysten myyntityö perustui usein tukkumyyjien sanavalmiuteen ja suhdeverkostoon. Nämä taidot ovat yhä tärkeitä elementtejä, mutta nykyisin suuri osa kaupasta tulee ns. ketjuohjauksen kautta, joka perustuu erilaisiin sopimusmalleihin yhdistettynä joka päiväiseen myyntityöhön ja tilausjärjestelmiin. Myyntityöhön osallistuvien henkilöiden osaamisessa korostuukin usein kala-alan tuotantoketjun ymmärtäminen (raaka-aineiden saatavuus, logistiikka, it-järjestelmät, kalanjalostus, asiakkaan tarpeet, sopimusmallit jne.). Toisin sanoen tänä päivänä myyntitoiminnoissa työskentelevä henkilö on usein moniosaaja, joka on toivottavasti myös kiinnostunut kalasta ja kala-alasta.
  • parikymmentä vuotta sitten lakisääteistä omavalvontaa pyöritti usein joku esimies muiden työtehtävien ohessa. Tänä päivänä lainsäädännön vaativuus sekä erilaiset vapaaehtoiset standardit ja sertifioinnit ovat niin vaativia, että nämä toiminnot yhdistetään yleensä laatuosastolle, jossa työskentelee näihin toimintoihin kouluttautuneita henkilöitä. Valvontaa tehdään usein hyvässä yhteistyössä viranomaisten kanssa ja heidät koetaan laadun- ja tuoteturvallisuuden kannalta tärkeiksi yhteistyökumppaneiksi.
  • aikoinaan kuulin kommentin että kalanjalostuksen aloittaminen yritystoimintana on helppoa; tarvitaan vain raaka-ainetta (luetaan kalaa), fileointiveitsi ja suolaa. Nykyisin kalanjalostuksessa vaaditaan paljon muutakin osaamista kuin taitavia fileoijia; esimerkiksi erilaiset insinööritaidot, tuotannonohjaus jne. vaativat laaja-alaista osaamista, jota työssä oppimisen lisäksi saa koulun penkiltä.
  • it-osaaminen 1990-luvulla tarkoitti lähinnä sitä ettei tarjouksia tehty enää kirjoituskoneella; tänä päivänä on vaikea keksiä yhtään merkittävää toimintoa johon se ei liittyisi.
  • logistiikka hoidettiin aikoinaan usein omalla kalustolla. Tämän päivän logistiikan hallinta on usein laaja paketti erilaisia toimintoja aina yrityksen omista varastoista, keräilystä ja jakelusta täysin ulkoistettuihin malleihin.

Edellä mainitut asiat ovat tietysti yrityskohtaisia, mutta mielestäni jollain tavalla koko alaa kuvaavia. Muutoksia on tietysti paljon muitakin; kansainvälistyminen, vastuullisuuden korostaminen liiketoiminnassa, markkinointi sosiaalisessa mediassa jne.

Jotkut asiat ovat kuitenkin ennallaan; alalla tarvitaan riittävästi laadukasta raaka-ainetta ja hyvällä asenteella varustettuja työntekijöitä.

Mika Jääskeläinen, toimitusjohtaja