Ajankohtaista

Etsimme kala-ja Foodservice-alan tuntevaa myynnin ammattilaista

Julkaistu: 17.10.2019

Tunnetko Foodservice- ja kala-alan, sekä tukkutoiminnot?

Pitkästä historiastaan tunnettu Kalatukku E. Eriksson on Keskoon kuuluva itsenäinen yhtiö, joka on toiminnassaan erikoistunut huippulaatuisiin ja korkean jalostusasteen seafood- tuotteisiin.

Toimintamme kasvaessa haemme ammattilaisia erilaisiin elintarvikealan työtehtäviin, ja nyt etsimme kala-ja Foodservice-alan tuntevaa myynnin ammattilaista. Tule inspiroivaan ja asiantuntevaan porukkaamme päästämään mielikuvituksesi ja luovuutesi valloilleen. Tehtävässäsi vastaat Foodservice myynnistä ja sen kehittämisestä määritellyissä asiakkaissa ensisijaisesti pääkaupunkiseudulla.

Odotamme sinulta:
– vankkaa kokemusta kala-alasta, Foodservice markkinasta ja asiakkuuksien hoidosta
– näkemystä Foodservice -alan kehittämisestä
– käytännönläheistä työskentelytapaa ja ongelmanratkaisukykyä
– luovuutta, ulospäin suuntautuneisuutta ja hyviä vuorovaikutustaitoja
– innovatiivista asennetta liiketoimintojen kehittämiseen
– kykyä työskennellä paineiden alla
– matkustusvalmiutta ja mahdollisuutta joustaviin työaikoihin
-innokkuutta ja halua tehdä kauppoja myös puhelimitse

Tarjoamme sinulle:
– todellisen näköalapaikan Suomen kala-alalla
– asiakaslähtöisyyteen perustuvan työympäristön
– inspiroivan ja ammattitaitoisen työyhteisön tuen
– mahdollisuudet jatkuvaan itsensä kehittämiseen
– K-ryhmän henkilökuntaedut

Lisätietoja tehtävästä puhelimitse antaa 22.10.2019 klo 9-11 myyntijohtaja Sami Lehtonen 040-523 6900.

Lähetä hakemuksesi 27.10.2019 mennessä oheisen linkin kautta. Lähetäthän kuitenkin hakemuksesi mahdollisimman pian, sillä sopivan henkilöiden löytyessä paikka voidaan täyttää jo ennen hakuajan umpeutumista.

K-ryhmässä voit rakentaa uran 42 000 eurooppalaisen kaupan huippuosaajan rinnalla. Toimimme päivittäistavarakaupassa, rakentamisen- ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Itsenäiset ja kilpailuhenkiset K-kauppiasyrittäjät ovat työmme sielu, ja heidän innoittamanaan koko K-ryhmää ajaa vahva kutsumus: hyvä ruoka, ihmisten arjen helpottaminen ja maailman tekeminen paremmaksi paikaksi elää. Toimimalla vahvasti yhdessä läpi talon pystymme jatkuvasti ylittämään asiakkaidemme odotukset kivijalassa, B2B-kumppanina ja verkossa.

 

Osterin avauksen maailmanmestaruudesta kisattiin 27-29.9.2019 Irlannissa

Julkaistu: 1.10.2019

Osterin avauksen maailmanmestaruudesta kisattiin Oyster and Seafood Festivaaleilla 27-29.9 Irlannissa. Suomen edustajana kilpailussa toimi ostopäällikkömme Martin Söderstöm, joka sijoittui kilpailussa kolmanneksi kisojen nopeaimmalla avaamisajalla. Onnea Martin!

Osterin avauksen maailmanmestaruuden vei Stephen Nolan, joka voitti kilpailua edeltävänä iltana myös Irlannin osterinavauksen mestaruuden.

MSC Suomi palkitsi ”sertifioinnin sankareita”

Julkaistu: 19.9.2019

MSC Suomi vietti Kestävän kalan päivää yhteistyökumppaneidensa kanssa tiistaina 17.9. Tilaisuudessa palkittiin kolme ”sertifioinnin sankaria” ja yksi palkituista henkilöistä oli ostopäällikkömme Martin Söderström. Martin sai tunnustuspalkinnon hyvästä työstään sertifioitujen lajien tunnettavuuden ja markkinoiden edistämisestä sekä maahantuonnista. Esimerkkinä tästä työstä nostettiin esille keväällä markkinoille tuotu MSC-sertifioitu mustekala. Martin hankki yhdessä Kalatukku E. Erikssonin laajan yhteistyö verkoston kanssa Suomeen ensimmäiset MSC-sertifioidut mustekalat ja tuotetta on tilattu Suomen markkinoille jo 10% Espanjan MSC-mustekalan kokonaispyynnistä.

Muut palkitut henkilöt olivat Taru Spring Keskolta ja Jari Multanen Martin Kalasta.

Jatketaan yhdessä työtä kestävien kalakantojen puolesta!

Kuva: MSC Suomi

Myyntitiimimme on täydentynyt

Julkaistu: 7.8.2019

Kalatukku E. Erikssonin myyntitiimi on saanut lisävahvistusta!

Nikke Haanperä (39) aloitti uutena myyntipäällikkönämme elokuun alussa. Haanperällä on vahva kokemus vähittäiskaupasta. Hän siirtyi Erikssonille K-vähittäiskauppaorganisaation valikoimapäällikön tehtävistä. Nikke vastaa yrityksemme operatiivisen myyntiryhmän vetämisestä ja asiakkuuksien kehittämisestä yhdessä myyntiryhmän kanssa. Niken tavoittaa numerosta 0207 639 311 tai nikke.haanpera@kalatukkueriksson.fi

Ilkka Turtiainen (38) aloitti Key Account Managerina 1.8. alkaen. Turtiainen on pitkän linjan kaupan alan ammattilainen. Hän on toiminut K-ryhmän eri tehtävissä vuodesta 1997, viimeksi
avainasiakaspäällikkönä Kespron Itä-Suomen myyntiimissä. Ilkka vastaa Erikssonilla muun muassa Kespro-yhteistyöstä ja yksityisistä HoReCa-asiakkuuksista. Ilkan tavoittaa numerosta
0500 435 168 tai ilkka.turtiainen@kalatukkueriksson.fi

 

Tehtaanmyymälämme on jälleen auki – myymälämme avaa ovensa 23.7 klo 9:00

Julkaistu: 22.7.2019

Tehtaanmyymälämme on palannut kesälomalta ja avaa ovensa jälkeen tiistaina 23.7 klo 9:00.
Tervetuloa!

Muistathan että myymälästämme saat joki- ja täpläravut päivän hintaan. Saatavuuden varmistamiseksi suosittelemme jättämään ennakkotilauksen ravuista myymäläämme.

Hakuaika päättynyt – Haemme kalanleikkaajaa sekä kalankäsittelijää tuotantoomme

Julkaistu: 30.4.2019

Oletko kiinnostunut työskentelemään kanssamme?

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy avoimista työpaikoistamme.
Katso yhteystiedot täältä.

Kuukauden teema: Osteri ei ole pelkkä osteri

Julkaistu: 27.2.2019

”Osteri”-sanan takaa löytyy maailmalta monta lajia, joista Euroopassa kasvaa kaksi; villi Euroopan osteri Ostrea edulis sekä kasvatettu tyynenmerenlajike Crassostrea gigas. Nämä kaksi lajia on helppo erottaa toisistaan ulkonäön perusteella.  Villi Euroopan osteri on litteä ja pyöreän muotoinen, kun taas gigas-osteri on muodoltaan kupera ja suippo.

Gigas-osteri tunnetaan Suomessa paremmin Fine de Claire-nimellä, mutta sen nimi on hieman harhaanjohtava. Fine de Claire tarkoittaa, että osteri on ollut yhden tai kahden viimeisen kuukauden aikana Marennesin tai La Vendéen alueella Ranskassa vanhoissa suola-altaissa (Claire) hakemassa viimeisiä makuja. Suurin osa Suomeen Ranskasta tuotavista ostereista tulevat kuitenkin Bretagnesta tai Normandiasta, joten ne ovat Fines-ostereita. Tämän takia käytämme mieluummin näistä ostereista ”gigas”-yleisnimeä.  Fine de Claire-nimen väärinkäyttö juontaa hollantilaisten kauppaamista Zeelandista peräisin olevista ostereista, joita he kutsuivat Fin de Clair-ostereiksi. Näiden ostereiden myyntinimeksi vaihdettiin muutama vuosi sitten ”Creuses” (kupera) sekaantumisen välttämiseksi. Valitettavasti markkinoilla näkee vielä virheellisiä kauppanimiä käytettävän.

Osterin avaaminen on tekniikkalaji. Avaamisen yhteydessä veitsi työnnetään osterin kuorien väliin, jotta osterin jalkalihas saadaan leikattua poikki ja kuoret erotettua toisistaan. Tämän jälkeen liha leikataan irti osterin kuoresta ja osterista puhdistetaan pois ylimääräiset kuorenpalaset ennen tarjolle laittamista.  Osterin avaamista voi harjoitella vain ostereita avaamalla. Kun taidot ovat tarpeeksi kehittyneet, voi osallistua osterinavaamisen suomenmestaruuskisoihin, jotka järjestetään syksyisin.

Osterit syödään yleensä sellaisenaan raakoina tai pienellä vinegretillä maustettuna. Osteria kuuluu pureskella, jotta sen koko makumaailmaan pääsee sisään. Kokonaisena nieltynä suuhun jää ainoastaan meren maku. Osterin makuun vaikuttaa mm. millä alueella osteri on kasvanut, millaista alueen vesi on ja millainen kasvualusta osterilla on ollut. Kun viineissä maaperän aromeja kuvataan terroir-käsitteellä, ostereiden kohdalla puhutaan merroir-käsitteestä. Ostereiden kasvuympäristö vaikuttaa jokaiseen osteriin yksilöllisesti, minkä vuoksi jokainen osteri on erilainen.

 

Kalatukku E.Erikssonin valikoimissa on yli 40 eri osterilajiketta. Osterimme saapuvat Ranskasta, Hollannista, Portugalista, Irlannista, Englannista, Tanskasta sekä Ruotsista. Kannattaa rohkeasti kokeilla mikä osteri on oma suosikkisi!

Ranskalaiset nimitykset ostereille pähkinänkuoressa:

Fine de Claire = Kypsynyt 1-2 kuukauden ajan altaassa Marennesin tai La Vendéen alueella. Altaissa ostereita 15-20 kpl/m2
Fine de Claire Vertes = Kypsynyt 1-2 kuukauden ajan sinisen Navicula-levän kanssa altaassa Marennesin alueella. Altaissa ostereita 15-20 kpl/m2. Navicula levä värjää osterin kidukset vihreäksi.
Fine de Claire Special / Speciale de Claire = Kypsynyt 2-4 kuukauden ajan altaassa Marennesin tai La Vendéen alueella. Altaissa ostereita n.10 kpl/m2
Pousse en Claire = Kypsynyt 6-8 kuukauden ajan altaassa Marennesin tai La Vendéen alueella. Altaissa ostereita n.3-6 kpl/m2
Fines = valtamerestä nostettu osteri jossa lihanpitoisuus alle 10%
Speciales = valtamerestä nostettu valikoitu osteri jossa lihanpitoisuus yli 10%
Fin de Clair = hollantilaisten vanha myyntinimike, nykyään ”Creuses”-nimellä Suomessa myytävät osterit
Huitres Creuses = Ranskalaisten myynti nimi Ranskassa kaikille gigas-ostereille.

Lauri Räsänen kehitysjohtajaksi Kalatukku E. Erikssoniin ja Reinin Lihaan

Julkaistu: 25.2.2019

Tuotantotalouden Diplomi-insinööri Lauri Räsänen on nimitetty Kalatukku E. Erikssonin ja Reinin Lihan kehitysjohtajaksi 1.3.2019 alkaen. Lauri toimii jatkossa yritysten tuotantopäälliköiden esimiehenä ja vastaa tuotannon, sekä strategian kehityshankkeista.

Lauri tulee Kesprosta, jossa hän on vastannut projektipäällikkönä yrityskauppahankkeeseen liittyvien projektien läpiviennistä. Tätä ennen hän on työskennellyt Kespron ostoyksikössä.

Laurin terveiset: ”Minulla on ilo olla mukana rakentamassa Erikssonin ja Reinin kanssa tulevaisuutta, jossa molemmista yrityksistä tulee valtakunnallisia toimijoita. Olen vuoden aikana päässyt tutustumaan yritysten henkilöstöön, sekä toimintaan ja odotan innolla rautaisten ammattilaisten kanssa tehtävää tiivistä yhteistyötä!”

Lauri valittiin tehtävään, sillä hänellä on soveltuva koulutus, tuntemusta yrityksistä, sekä kokemus kehitysprojektien vetämisestä.

Lauri raportoi toimitusjohtaja Mika Jääskeläiselle.

Mateen nylkeminen ja fileointi – katso video!

Julkaistu: 11.1.2019

Kespron Kokit keittiössä -sarjan jaksossa Kalatukku E. Erikssonin Kari Nyberg näyttää miten made nyljetään ja fileoidaan. Katso video, tutustu mateen käsittelyn saloihin ja inspiroidu kauden ajankohtaisista raaka-aineista!

 

Kalatukku E. Erikssonille kansainvälinen Food Safety System Certification 22000 -sertifikaatti

Julkaistu: 24.9.2018

Kalatukku E. Erikssonilla on aina panostettu laatuun sekä elintarviketurvallisuuteen, ja koko yrityksen henkilökunta on sitoutunut toimimaan yhteisten tavoitteiden mukaisesti. Jo vuosien ajan hyvin hoidetut elintarviketurvallisuusasiat saivat nyt tunnustuksen ja FSSC 22000 -elintarviketurvallisuussertifikaatin myötä pystymme viestimään entistä paremmin yrityksemme sitoutumisesta pitkäjänteiseen elintarviketurvallisuuden varmentamiseen. Laatuosasto yhdessä tuotannon, oston ja logistiikan kanssa varmistaa tuotteidemme elintarviketurvallisuuden joka päivä. Uskomme, että elintarviketurvallisuuden merkitys kasvavassa ja kehittyvässä maailmassa tulee edelleen korostumaan. Tulevaisuudessakin jatkamme laatu- ja elintarviketurvallisuusasioiden kehittämistä. Suomen vanhimpana kalatukkuna haluamme tulevaisuudessakin olla esimerkkinä laatuun ja elintarviketurvallisuuteen panostavana alan toimijana ja tarjota asiakkaillemme turvallisia ja laadukkaita tuotteita. Hankkeesta on ollut päävastuussa laatupäällikkö Piia Ahde (tällä hetkellä äitiyslomalla).

Kuva: Terhi Honkonen