13.06.2023
Savustettu kala maistuu aina, mutta erityisesti juhannuksena! Erikssonin koulutusasiantuntija Antti Reinikainen jakoi parhaat vinkit kalan savustukseen MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perjantaina 9.6. Ota vinkit talteen ja kokeile itse!
Näillä vinkeillä onnistut:
🧂 Upota kala 10 % suolaliemeen ennen savustusta. Kirjolohifile 15-30 minuutiksi ja kokonainen kuha 2 tunniksi. Muista kuivaus liinalla tai talouspaperilla.
🌿 Kalan savustukseen parhaat lastut ovat lempeän maun antava pyökki. Lisää vedellä kostutettuja lastuja noin 2 dl sähkösavustimen pellille tai ohut kerros savustuspöntön pohjalle. Voit laittaa pari sokerinpalaa lastujen sekaan tuomaan kauniin värin kalalle.
🕐 Pienemmät kalat savustuvat 10-20 minuutissa ja suuremmat 25-45 minuutissa. Parhaan lopputuloksen saat, kun jätät sisälämpötilan noin 50 asteiseksi.
💡 Mehukkaat kalafileet syntyvät, kun asettaa ne ritilälle päällekkäin, nahkapuolet ulospäin. Nahka suojelee kalan lihaa, jolloin rasva ja lihasnesteet säilyvät.
Erikssonin valikoimasta löydät myös meillä savustetut kalat valmiina suoraan juhannuspöytään. Muistathan tehdä juhannuksen ennakkotilauksen jo vaikka heti!