Erikssonin vinkit kalan savustukseen

13.06.2023

Savustettu kala maistuu aina, mutta erityisesti juhannuksena! Erikssonin koulutusasiantuntija Antti Reinikainen jakoi parhaat vinkit kalan savustukseen MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perjantaina 9.6. Ota vinkit talteen ja kokeile itse!

 

Näillä vinkeillä onnistut:

🧂 Upota kala 10 % suolaliemeen ennen savustusta. Kirjolohifile 15-30 minuutiksi ja kokonainen kuha 2 tunniksi. Muista kuivaus liinalla tai talouspaperilla.

🌿 Kalan savustukseen parhaat lastut ovat lempeän maun antava pyökki. Lisää vedellä kostutettuja lastuja noin 2 dl sähkösavustimen pellille tai ohut kerros savustuspöntön pohjalle. Voit laittaa pari sokerinpalaa lastujen sekaan tuomaan kauniin värin kalalle.

🕐 Pienemmät kalat savustuvat 10-20 minuutissa ja suuremmat 25-45 minuutissa. Parhaan lopputuloksen saat, kun jätät sisälämpötilan noin 50 asteiseksi.

💡 Mehukkaat kalafileet syntyvät, kun asettaa ne ritilälle päällekkäin, nahkapuolet ulospäin. Nahka suojelee kalan lihaa, jolloin rasva ja lihasnesteet säilyvät.

 

Erikssonin valikoimasta löydät myös meillä savustetut kalat valmiina suoraan juhannuspöytään. Muistathan tehdä juhannuksen ennakkotilauksen jo vaikka heti!

Uusimmat aiheet

07.09.

Kespron messukiertue 2023 on alkanut!

Kespron messukiertue on jälleen vauhdissaan ja myös Eriksson on mukana! Messuilla pääset tutustumaan alan uusimpiin trendeihin, inspiroitumaan, verkostoitumaan ja nauttimaan. Katso aikataulu ja ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää
11.08.

Itämeripäivää vietetään 31.8.

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Lue lisää ja ota Itämeri-aiheiset reseptit talteen!

Lue lisää
10.08.

Herkullinen urapolku: Pakolan ja Lukan matkassa ruoka-alan ammattilaiseksi

Kurkistimme ruokaan rakastuneiden ammattilaisten maailmaan ja otimme selvää, mikä on tehnyt heistä ruoka-alan pro-hahmoja. Väkevin tekijä on ollut järkkymätön tahto suuntautua alalle. Oman intohimon, sitoutumisen ja alalle kasvamisen lisäksi matkalle on osunut esimerkillisiä esimiehiä, huippukollegoita ja luotettavia verkostoja.

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.