Erikssonin vinkit kalan savustukseen

13.06.2023

Savustettu kala maistuu aina, mutta erityisesti juhannuksena! Erikssonin koulutusasiantuntija Antti Reinikainen jakoi parhaat vinkit kalan savustukseen MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perjantaina 9.6. Ota vinkit talteen ja kokeile itse!

 

Näillä vinkeillä onnistut:

🧂 Upota kala 10 % suolaliemeen ennen savustusta. Kirjolohifile 15-30 minuutiksi ja kokonainen kuha 2 tunniksi. Muista kuivaus liinalla tai talouspaperilla.

🌿 Kalan savustukseen parhaat lastut ovat lempeän maun antava pyökki. Lisää vedellä kostutettuja lastuja noin 2 dl sähkösavustimen pellille tai ohut kerros savustuspöntön pohjalle. Voit laittaa pari sokerinpalaa lastujen sekaan tuomaan kauniin värin kalalle.

🕐 Pienemmät kalat savustuvat 10-20 minuutissa ja suuremmat 25-45 minuutissa. Parhaan lopputuloksen saat, kun jätät sisälämpötilan noin 50 asteiseksi.

💡 Mehukkaat kalafileet syntyvät, kun asettaa ne ritilälle päällekkäin, nahkapuolet ulospäin. Nahka suojelee kalan lihaa, jolloin rasva ja lihasnesteet säilyvät.

 

Erikssonin valikoimasta löydät myös meillä savustetut kalat valmiina suoraan juhannuspöytään. Muistathan tehdä juhannuksen ennakkotilauksen jo vaikka heti!

Uusimmat aiheet

10.06.

Tehtaanmyymälän kesäaukiolo

Tehtaanmyymälämme palvelee juhannukseen asti normaalien aukioloaikojen puitteissa, jonka jälkeen myymälä jää kesätauolle
pe 21.6. – su 21.7. väliseksi ajaksi.

Tervetuloa hakemaan juhannuksen kalaherkut suoraan tehtaanmyymälästämme ja nähdään taas rapujen merkeissä!

Lue lisää
06.06.

Maailman Merien Päivä: Kalatukku E. Eriksson juhlistaa kestävää kalastusta

Maailman Merien Päivää vietetään 8. kesäkuuta 🌎🌊
Tämä päivä on omistettu meriemme suojelulle ja niiden monimuotoisuuden ylläpitämiselle.
Kalatukku E. Eriksson on mukana juhlistamassa tätä tärkeää päivää nostamalla esiin kestävän kalastuksen merkitystä meriemme hyvinvoinnille.

Lue lisää
11.04.

Osterinavauksen suomenmestari 2024 on Martin Söderström!

Osterinavauksen suomenmestaruudesta 2024 kisattiin jännittävä kilpailu Gastro Helsingissä, Helsingin Messukeskuksessa keskiviikkona 13.3.2024.

Voittajaksi kruunattiin jälleen Erikssonin ostopäällikkö Martin Söderström ajalla 3 min 17 sek! Martin on loistanut hallitsevana osterinavauksen suomenmestarina vuodesta 2016 asti, eli tämä oli hänelle jo seitsemäs peräkkäinen SM-kilpailun voitto. Hurjasti onnea Martin!

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.