Erikssonin vinkit kalan savustukseen

13.06.2023

Savustettu kala maistuu aina, mutta erityisesti juhannuksena! Erikssonin koulutusasiantuntija Antti Reinikainen jakoi parhaat vinkit kalan savustukseen MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perjantaina 9.6. Ota vinkit talteen ja kokeile itse!

 

Näillä vinkeillä onnistut:

🧂 Upota kala 10 % suolaliemeen ennen savustusta. Kirjolohifile 15-30 minuutiksi ja kokonainen kuha 2 tunniksi. Muista kuivaus liinalla tai talouspaperilla.

🌿 Kalan savustukseen parhaat lastut ovat lempeän maun antava pyökki. Lisää vedellä kostutettuja lastuja noin 2 dl sähkösavustimen pellille tai ohut kerros savustuspöntön pohjalle. Voit laittaa pari sokerinpalaa lastujen sekaan tuomaan kauniin värin kalalle.

🕐 Pienemmät kalat savustuvat 10-20 minuutissa ja suuremmat 25-45 minuutissa. Parhaan lopputuloksen saat, kun jätät sisälämpötilan noin 50 asteiseksi.

💡 Mehukkaat kalafileet syntyvät, kun asettaa ne ritilälle päällekkäin, nahkapuolet ulospäin. Nahka suojelee kalan lihaa, jolloin rasva ja lihasnesteet säilyvät.

 

Erikssonin valikoimasta löydät myös meillä savustetut kalat valmiina suoraan juhannuspöytään. Muistathan tehdä juhannuksen ennakkotilauksen jo vaikka heti!

Uusimmat aiheet

09.10.

KESPRO ERIKOISTUKKU TUO MUUTOKSIA TILAAMISESSA JA YHTEYKSISSÄ

Kalatukku E. Eriksson on nyt osa Kespro Erikoistukkua. Organisoitumme uudelleen loppuvuoden aikana, ja yhdistämme Kespron erikoistuotealueiden asiantuntijat yhden sateenvarjon alle nimellä Kespro Erikoistukku.
Tämä mahdollistaa Teille entistä sujuvamman pääsyn hyödyntämään laajaa erikoistukkutuotteidemme ja palveluidemme valikoimaa.

Lue lisää
11.09.

Uusia tuulia Kalatukku E. Erikssonin johdossa

Kalatukku E. Erikssonin toimitusjohtaja Mikko Poikolainen on siirtynyt pois Erikssonin palveluksesta. Erikssonilla Poikolainen kehitti ansiokkaasti kalatukkua vastaamaan tämän vuosituhannen haasteisiin ja hänen luotsauksellaan Erikssonilla toteutettiin esimerkiksi onnistunut brändin ja markkinointi-ilmeen uudistus.

Lue lisää
29.08.

Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.

Juhlistamme kotimaista ruokakulttuuria, ruoantuottajien ainutlaatuista osaamista ja puhtaita raaka-aineita Suomalaisen ruoan päivänä 4.9.
Me Erikssonilla olemme ylpeitä voidessamme tarjota asiakkaillemme laadukkaita, tuoreita ja vastuullisia suomalaisia kaloja ja äyriäisiä.

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.