Erikssonin vinkit kalan savustukseen

13.06.2023

Savustettu kala maistuu aina, mutta erityisesti juhannuksena! Erikssonin koulutusasiantuntija Antti Reinikainen jakoi parhaat vinkit kalan savustukseen MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perjantaina 9.6. Ota vinkit talteen ja kokeile itse!

 

Näillä vinkeillä onnistut:

🧂 Upota kala 10 % suolaliemeen ennen savustusta. Kirjolohifile 15-30 minuutiksi ja kokonainen kuha 2 tunniksi. Muista kuivaus liinalla tai talouspaperilla.

🌿 Kalan savustukseen parhaat lastut ovat lempeän maun antava pyökki. Lisää vedellä kostutettuja lastuja noin 2 dl sähkösavustimen pellille tai ohut kerros savustuspöntön pohjalle. Voit laittaa pari sokerinpalaa lastujen sekaan tuomaan kauniin värin kalalle.

🕐 Pienemmät kalat savustuvat 10-20 minuutissa ja suuremmat 25-45 minuutissa. Parhaan lopputuloksen saat, kun jätät sisälämpötilan noin 50 asteiseksi.

💡 Mehukkaat kalafileet syntyvät, kun asettaa ne ritilälle päällekkäin, nahkapuolet ulospäin. Nahka suojelee kalan lihaa, jolloin rasva ja lihasnesteet säilyvät.

 

Erikssonin valikoimasta löydät myös meillä savustetut kalat valmiina suoraan juhannuspöytään. Muistathan tehdä juhannuksen ennakkotilauksen jo vaikka heti!

Uusimmat aiheet

07.02.

VARAUDU LAKKOON VÄLITTÖMÄSTI TILAAMALLA ENSI VIIKON TUOTTEET TÄLLE VIIKOLLE

Ammattiliitto PAMin työtaistelutoimet logistiikkakeskuksissa 14.-16.2. aiheuttavat myös Kalatukku Erikssonin logistiikalle vakavia toimitushaasteita torstaista lauantaihin 15.-17.2.2024 välillä, mutta toimitushaasteet saattavat jatkua maanantaihin 19.2. asti. Pyydämme asiakkaitamme varautumaan lakkoon välittömästi.

Lue lisää
11.01.

Sinustako osterinavauksen Suomen mestari 2024?

Kutsumme Suomen parhaimmat osterinavaajat kilpailemaan lajissa, jossa nopeuden lisäksi siisteydellä ja esillepanolla on merkitystä. Osterinavauksen Suomen mestaruudesta 2024 kilpaillaan Gastomessuilla keskiviikkona 13.3.2024 kello 16.30-17.55 Helsingin Messukeskuksessa.
Vielä ennättää mukaan – ilmoittaudu kisaan nyt!

Lue lisää
04.01.

Kiitos kalastajille!

Hyytävistä pakkasista huolimatta, nämä sankarit pitävät huolen, että tuoretta kalaa on saatavilla. Suuri kiitos Brändö Lax sekä muut tuottajat ja kalastajat sinnikkäästä ja omistautuneesta työstänne!

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.