23.08.2024
John Nurmisen Säätiön perustamaa Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina – tänä vuonna 29.8.2024
John Nurmisen Säätiö ja Ammattikeittiöosaajat ry järjestivät yhteistyössä Kespron ja Kalatukku E. Erikssonin kanssa Itämeripäivä-aiheisen reseptikilpailun, jossa kannustettiin ammattikeittiöosaajia ideoimaan ruokaohjeita, jotka kunnioittavat itämerellistä ruokaperinnettä, huomioivat ravitsemussuositukset ja innostavat käyttämään Itämeren ympärillä viljeltyjä tai kasvavia raaka-aineita.
Itämeripäivä-reseptikilpailun voittajaksi valittiin restonomiopiskelija Juha Ritolan menukokonaisuus, jossa tyrni antaa potkua hennolle hauelle ja lisukkeina tarjottavat kotimaiset juurekset tuovat kokonaisuuteen väriä ja makua.
Kilpailussa kunniamaininnan sai Satu Korpijärven reseptikokonaisuus, jossa pääruuan ahven hunnutetaan kauraleivityksellä, paistetaan pannussa ja nautitaan porkkanamuusin kanssa. Kokonaisuutta tukee paahdettu juuressalaatti ja ruohosipuliherneet. Kalan kastikkeena toimii perinteiseen tapaan tilli-kermaviilikastike.
Kotimeren oma juhlapäivä on oivallinen hetki tarjota itämerellisiä makuja ja kertoa ravintolan asiakkaille vastuullisista ruokavalinnoista ja Itämeren alueen ruokakulttuurista. Itämeri-ystävällisellä ruualla herkuttelu on helppo ja hauska tapa juhlistaa Itämeripäivää.
Kilpailussa jatkoon päässeet reseptit testanneet Kespron keittiömestari Harri Veckman ja Kalatukku Erikssonin koulutusasiantuntija Antti Reinikainen arvostivat kilpailijoiden raaka-ainevalintoja ja innokkuutta ideoida Itämeren ruokaperinnettä vastaavia ruokaohjeita.
Lue lisää:
https://johnnurmisensaatio.fi/mita-teemme/itameri-media/uutiset/itameripaivan-voittajaresepteissa-maistuu-kala-ja-juurekset/