Itämeripäivää vietetään 29.8.2024

23.08.2024

John Nurmisen Säätiön perustamaa Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina – tänä vuonna 29.8.2024

John Nurmisen Säätiö ja Ammattikeittiöosaajat ry järjestivät yhteistyössä Kespron ja Kalatukku E. Erikssonin kanssa Itämeripäivä-aiheisen reseptikilpailun, jossa kannustettiin ammattikeittiöosaajia ideoimaan ruokaohjeita, jotka kunnioittavat itämerellistä ruokaperinnettä, huomioivat ravitsemussuositukset ja innostavat käyttämään Itämeren ympärillä viljeltyjä tai kasvavia raaka-aineita.

Itämeripäivä-reseptikilpailun voittajaksi valittiin restonomiopiskelija Juha Ritolan menukokonaisuus, jossa tyrni antaa potkua hennolle hauelle ja lisukkeina tarjottavat kotimaiset juurekset tuovat kokonaisuuteen väriä ja makua.

Kilpailussa kunniamaininnan sai Satu Korpijärven reseptikokonaisuus, jossa pääruuan ahven hunnutetaan kauraleivityksellä, paistetaan pannussa ja nautitaan porkkanamuusin kanssa. Kokonaisuutta tukee paahdettu juuressalaatti ja ruohosipuliherneet. Kalan kastikkeena toimii perinteiseen tapaan tilli-kermaviilikastike.

Kotimeren oma juhlapäivä on oivallinen hetki tarjota itämerellisiä makuja ja kertoa ravintolan asiakkaille vastuullisista ruokavalinnoista ja Itämeren alueen ruokakulttuurista. Itämeri-ystävällisellä ruualla herkuttelu on helppo ja hauska tapa juhlistaa Itämeripäivää.

Kilpailussa jatkoon päässeet reseptit testanneet Kespron keittiömestari Harri Veckman ja Kalatukku Erikssonin koulutusasiantuntija Antti Reinikainen arvostivat kilpailijoiden raaka-ainevalintoja ja innokkuutta ideoida Itämeren ruokaperinnettä vastaavia ruokaohjeita.

 

Lue lisää:

https://johnnurmisensaatio.fi/mita-teemme/itameri-media/uutiset/itameripaivan-voittajaresepteissa-maistuu-kala-ja-juurekset/

Uusimmat aiheet

29.08.

Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.

Juhlistamme kotimaista ruokakulttuuria, ruoantuottajien ainutlaatuista osaamista ja puhtaita raaka-aineita Suomalaisen ruoan päivänä 4.9.
Me Erikssonilla olemme ylpeitä voidessamme tarjota asiakkaillemme laadukkaita, tuoreita ja vastuullisia suomalaisia kaloja ja äyriäisiä.

Lue lisää
22.08.

Tapiolan osteripäivä 14.9.2024

Haluaisitko saada tietoa erilaisista osterilaaduista ja -resepteistä? Oletko suuri osterien ystävä, tai tutustutko vasta ostereiden maailmaan? Toivotko ohjausta osterien avaamiseen kotona?

Kalatukku E. Eriksson, Tapiolan osteripäivän yhteistyökumppanina, toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi Tapiolan osteripäivään lauantaina 14.9. klo 11–18!

Lue lisää
22.07.

Tehtaanmyymälämme on jälleen avoinna!

Roihupellon tehtaanmyymälämme on palannut kesälomilta ja valmiina vilkkaaseen rapukauteen!

Tiskistämme löydät myös tuttuun tapaan tuoretta kalaa, äyriäisiä sekä laajan valikoiman meillä valmistettuja herkkuja.

Tervetuloa!

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.