Itämeripäivää vietetään 31.8.

11.08.2023

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Vuonna 2023 Itämeripäivää vietetään 31.8.

Lue lisää täältä.

Eriksson on mukana juhlistamassa Itämeripäivää ja julkaisemme Itämeripäivän sivustolla videoita Itämeri-ystävälliseen kalakokkailuun.

Ota talteen alta nämä Erikssonin Itämeripäivän herkulliset reseptit:

  • Paistettu hauki sitruunaperunoilla ja tilli-sitruuna-munavoilla (katso video täältä)
  • Halstratut silakat, perunapyre ja mummon kurkut (katso video täältä)
  • Savustetut silakat, hernepyre ja rapusalaatti (katso video täältä)
  • Hauki-siskonmakkarakeitto

 

Paistettu hauki sitruunaperunoilla ja tilli-sitruuna-munavoilla (4 annosta)

600 g haukifileetä

voita paistamiseen

suolaa

  1. Leikkaa haukifile ruodottomaksi (katso ohjeet tähän Kalatukku E. Erikssonin YouTube-kanavalta)
  2. Leikkaa ruodoton haukifile sopiviksi annospaloiksi. Muista, että pyrstöpalassa voi olla vielä muutama ruoto jäljellä.
  3. Kuivaa kala talouspaperilla hyvän paistopinnan saavuttamiseksi.
  4. Lisää voi pannulle ja paista kala kuumalla pannulla, nahkapuoli alaspäin noin 4 minuuttia. Lisää suola.
  5. Käännä fileet ja vähennä lämpöä. Paista noin 2 minuuttia. Lisää suola.
  6. Tarjoile perunoiden ja munavoin kanssa.
Sitruunaiset lyttypotut ruskistetulla voilla

1 kg (varhais)perunoita

100 g voita

1 luomusitruunan kuori ja mehu

suolaa

tilliä

  1. Keitä perunat kypsiksi.
  2. Valmista ruskistettu voi. Keitä voita kattilassa välillä sekoittaen. Anna voin kuplia siihen asti, kunnes ruskeita hippuja alkaa tulemaan runsaasti näkyviin ja tuoksu on pähkinäinen. Älä kuitenkaan polta voita.
  3. Laita kypsät perunat uunivuokaan, litistä esim. lasinpohjaa käyttäen littanoiksi. Lisää perunoiden päälle ruskistettu voi ja ripaus suolaa.
  4. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 12-15 min. Lisää vielä raastettu sitruunankuori ja -mehua.
  5. Viimeistele tillillä ja tarjoile haukifileen ja munavoin kanssa.
Tilli-sitruuna-munavoi

3 kananmunaa

100 g voita

1 luomu sitruunan kuori

tilliä

suolaa

  1. Keitä kananmunat.
  2. Kuori kypsät kananmunat ja murskaa ne haarukalla.
  3. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi, raastettu luomusitruunan kuori, silputtu tilli sekä suolaa ja sekoita.
  4. Tarjoile lämpimän haukifileen päällä.

 

Halstratut silakat, perunapyre ja mummon kurkut (4 annosta)

600 g silakkafileitä

öljyä

suolaa

  1. Öljyä halsteri.
  2. Asettele silakat halsteriin, nahkapuoli ulospäin.
  3. Ripottele suolaa molemmin puolin.
  4. Halstraa molemmin puolin hiilloksen päällä, noin 3-5 minuuttia per puoli, kalojen koosta riippuen.
  5. Silakat ovat kypsiä, kun irtoavat helposti halsterista.
Perunapyre

1 kg perunoita

2 dl maitoa

50 g voita

suolaa

  1. Kuori perunat ja keitä suolatussa vedessä kypsiksi.
  2. Soseuta valutetut perunat kuumennetun maidon ja huoneenlämpöisen voin kanssa.
  3. Mausta suolalla.
Mummon kurkut

2 kurkkua

½ dl sokeria

½ dl etikkaa

1 tl suolaa

1 ½ dl vettä

tilliä

  1. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi ja laita kannelliseen astiaan silputun tillin kanssa.
  2. Kiehauta vesi, etikka, sokeri ja suola keskenään.
  3. Kaada jäähtynyt etikkaliemi kurkkujen päälle, sulje kansi ja ravistele voimakkaasti.
  4. Anna kurkkujen maustua hetken viileässä, ennen tarjoilua.

 

Savustetut silakat, hernepyre ja rapusalaatti (4 annosta)

  1. 600 g silakkafileitä
  2. Aseta silakkafileet savustusritilälle niin, että asetat kaksi filettä päällekkäin, nahkapuoli ulospäin.
  3. Laita täytetty ritilä savustuspönttöön noin 8 minuutiksi.
  4. Tarjoile savustetut silakkafileet hernepyreen ja rapusalaatin kanssa.
Hernepyre

400 g herneitä

50 g voita

suolaa

  1. Soseuta herneet sauvasekoittimella.
  2. Lisää huoneenlämpöistä voita, kunnes koostumus on sopiva.
  3. Mausta suolalla.
  4. Laita sose pursotinpussiin tai annostele lusikalla lautaselle.
Rapusalaatti

200 g käsin kuorittuja katkarapuja (MSC-sertifioituja)

salaattisekoitusta

mummonkurkkua

retiisiä

tilliä

tillinkukkaa

  1. Pilko retiisit ja silppua tillit.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja aseta lautaselle.
  3. Aseta päälle savustetut silakkafileet ja pursota ympärille hernepyreetä.

 

Hauki-siskonmakkarakeitto (4 annosta)

500g haukimassaa

1,5 l kalalientä

1 kg keittojuureksia

maustepippureita

suolaa

tilliä

 

  1. Keitä juurekset kalaliemessä, johon lisätty maustepippureita ja suolaa.
  2. Laita haukimassa pursotinpussiin ja pursota liemeen. Keitä
  3. Viimeistele tillillä.

Uusimmat aiheet

09.12.

Tehtaanmyymälämme palvelee tiistaina 10.12. kello 9-14

Tehtaanmyymälämme palvelee tiistaina 10.12. poikkeuksellisesti lyhennetyin aukioloajoin kello 9-14.

Loppuviikon palvelemme normaalien aukioloaikojen puitteissa.

Tervetuloa kalaostoksille, Holkkitie 12!

Lue lisää
14.11.

Tehtaanmyymälämme joulukuun poikkeusaukioloajat

Tehtaanmyymälämme palvelee tänä jouluna lauantaihin 21.12. saakka. 22.-29.12. löydät Erikssonin kalatuotteet lähimmästä K-kaupastasi.

Palvelemme jälleen 30.-31.12. normaalein aukioloajoin uuden vuoden tunnelmissa.

Tervetuloa!

Lue lisää
07.11.

K-OSTERIMESTARI 2024 ON JESSE LAPPI

K-ryhmän yhteisillä K-Team Päivillä kilpailtiin lauantaina 2.11. K-Osterimestari 2024-kilpailu, jossa K-kauppojen parhaat kalamestarit kisaavat osterinavauksesta, jossa nopeuden lisäksi siisteys ja esillepano ratkaisevat voiton.
K-Osterimestari 2024 -tittelin vei ansaitusti Jesse Lappi, K-Supermarket Triplasta, upealla suorituksellaan!

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.