Kalakeitto herättää tunteita. Se voi kuulostaa arkiselta, mutta tarkemmin ajateltuna kalakeitto on upea herkkumatka erilaisiin kulttuureihin. Mihin sinä matkustaisit?
Me Kalatukku E. Erikssonilla valitsimme vastuullisen matkan Suomeen. Keittiötyöskentelyyn kaivataan varmasti apuja ja tehokkuutta niin koti-kuin ammattikeittiöissäkin. Haluamme myös kalaistaa aterioita ja hyödyntää kalan aivan kokonaan. Niinpä päädyimme pohtimaan kuinka yksi + yksi olisi kolme. Ja niin syntyi haukimassa; tehokkuus, vastuullisuus ja suomalaisten suosikkikeitto= 3.
Kalatukku E. Erikssonin haukimassa toimitetaan pakasteena, lähes kolmen kilon tiiliskivenä. Sen käsittely on helppoa; sulatuksen jälkeen massa lusikoidaan pussiin ja pursotetaan keittoon. Toimii kuin siskonmakkarakalakeitto. Tokihan massasta voi halutessaan pyöritellä kauniita palloja tai muotoilla vaikkapa pihvejä.
Pro Kala ry:n Kansallisen Kalakeittopäivän tavoitteena on saada suomalaiset syömään enemmän kalaa. Tämän vuoden KansallisenKalakeittopäivän teemakeitto on trendikäs, korealaiseen malguntang-kalakeittoon pohjautuva ja rohkeasti gochujang-chilitahnalla maustettu herkku.
Kalakeitoissa on loputtomasti vaihtoehtoja, mutta koska jokainen asiakas on erilainen, niin pitääkin olla. Kun kokeilet uusia kalakeittoreseptejä, niin muista vastuullinen kalavalinta. Suomalaista, vastuullisesti kasvatettua tai vastuullisesti kalastettua. Jos jokainen suomalainen söisi 2,5, kala-annosta viikossa olisimme tyytyväisiä. Tehdään kalakeittopäivästä hyvä tapa.
Uusimmat aiheet
09.12.
Tehtaanmyymälämme palvelee tiistaina 10.12. kello 9-14
Tehtaanmyymälämme palvelee tiistaina 10.12. poikkeuksellisesti lyhennetyin aukioloajoin kello 9-14.
Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.