Kansallinen Kalakeittopäivä 8.2.2022

03.02.2022

Kalakeitto herättää tunteita. Se voi kuulostaa arkiselta, mutta tarkemmin ajateltuna kalakeitto on upea herkkumatka erilaisiin kulttuureihin. Mihin sinä matkustaisit?

Me Kalatukku E. Erikssonilla valitsimme vastuullisen matkan Suomeen. Keittiötyöskentelyyn kaivataan varmasti apuja ja tehokkuutta niin koti-kuin ammattikeittiöissäkin. Haluamme myös kalaistaa aterioita ja hyödyntää kalan aivan kokonaan. Niinpä päädyimme pohtimaan kuinka yksi + yksi olisi kolme. Ja niin syntyi haukimassa; tehokkuus, vastuullisuus ja suomalaisten suosikkikeitto= 3.

Kalatukku E. Erikssonin haukimassa toimitetaan pakasteena, lähes kolmen kilon tiiliskivenä. Sen käsittely on helppoa; sulatuksen jälkeen massa lusikoidaan pussiin ja pursotetaan keittoon. Toimii kuin siskonmakkarakalakeitto. Tokihan massasta voi halutessaan pyöritellä kauniita palloja tai muotoilla vaikkapa pihvejä.

Pro Kala ry:n Kansallisen Kalakeittopäivän tavoitteena on saada suomalaiset syömään enemmän kalaa. Tämän vuoden Kansallisen Kalakeittopäivän teemakeitto on trendikäs, korealaiseen malguntang-kalakeittoon pohjautuva ja rohkeasti gochujang-chilitahnalla maustettu herkku.

Kalakeitoissa on loputtomasti vaihtoehtoja, mutta koska jokainen asiakas on erilainen, niin pitääkin olla. Kun kokeilet uusia kalakeittoreseptejäniin muista vastuullinen kalavalinta. Suomalaista, vastuullisesti kasvatettua tai vastuullisesti kalastettua. Jos jokainen suomalainen söisi 2,5, kala-annosta viikossa olisimme tyytyväisiä. Tehdään kalakeittopäivästä hyvä tapa.

Uusimmat aiheet

07.02.

VARAUDU LAKKOON VÄLITTÖMÄSTI TILAAMALLA ENSI VIIKON TUOTTEET TÄLLE VIIKOLLE

Ammattiliitto PAMin työtaistelutoimet logistiikkakeskuksissa 14.-16.2. aiheuttavat myös Kalatukku Erikssonin logistiikalle vakavia toimitushaasteita torstaista lauantaihin 15.-17.2.2024 välillä, mutta toimitushaasteet saattavat jatkua maanantaihin 19.2. asti. Pyydämme asiakkaitamme varautumaan lakkoon välittömästi.

Lue lisää
11.01.

Sinustako osterinavauksen Suomen mestari 2024?

Kutsumme Suomen parhaimmat osterinavaajat kilpailemaan lajissa, jossa nopeuden lisäksi siisteydellä ja esillepanolla on merkitystä. Osterinavauksen Suomen mestaruudesta 2024 kilpaillaan Gastomessuilla keskiviikkona 13.3.2024 kello 16.30-17.55 Helsingin Messukeskuksessa.
Vielä ennättää mukaan – ilmoittaudu kisaan nyt!

Lue lisää
04.01.

Kiitos kalastajille!

Hyytävistä pakkasista huolimatta, nämä sankarit pitävät huolen, että tuoretta kalaa on saatavilla. Suuri kiitos Brändö Lax sekä muut tuottajat ja kalastajat sinnikkäästä ja omistautuneesta työstänne!

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.