Kapula vaihtuu. Kalatukku E. Erikssonin toimitusjohtajien terveiset

05.05.2021

Kalatukku E. Erikssonin toimitusjohtajan kapula vaihtuu Mika Jääskeläisen jättäessä 16 vuoden työrupeaman jälkeen kalatukun taakseen. Kalatukku E. Erikssonin ruoriin tarttuu 5.5. alkaen foodservice-tukkukaupan ammattilainen Mikko Poikolainen.

Mika Jääskeläisen terveiset ja kiitokset

Urani Kalatukku E. Erikssonilla alkoi 16 vuotta sitten yrittäjäkonsulttina. Myyntipäällikön ja varatoimitusjohtajan positiot valmensivat hyvin kokonaisuuden johtoon ja toimitusjohtajana olen toiminut jo viimeiset kymmenen vuotta. Niiden vuosien aikana rakensimme perinteikkäästä perheyrityksestä nykyaikaisen, laatuun ja asiakaspalveluun keskittyvän, vastuullisen kalayrityksen.

Lapsuuden haaveeni ”kalaprofessorina” työskentelystä on toteutunut kirkkaasti ja kiitän kalakaupan eri osa-alueiden upeita ammattilaisia yhteistyöstä vuosien varrella. Jatkuvasta kehityksestä mieleeni jäävät erityisesti uuden tuotantolaitoksen kehitys- ja käyttöönotto, kotimaisen kalan kasvatuksen edistäminen, Benella-yhteistyö sekä koko kala-alan vastuullisuuden kehittäminen. Vastuullisuus on nyttemmin nostettu Kalatukku E. Erikssonin brändin ytimeen.

Tiivis yhteistyö K-ryhmän kanssa, Kalatukku E. Erikssonin strategia-, johtoryhmä- ja brändityö ovat asioita, jotka viitoittavat tulevaisuuden tiekarttaa ja rakentavat jatkuvuutta. Luottamus nykyiseen toimintaan ja vahvaan markkina-asemaan helpotti omalta osaltaan haikeaa päätöstä luopua toimitusjohtajuudesta ja keskittyä toistaiseksi enemmän kotiasioihin.

Kalatukku E. Erikssonille on kevään aikana löydetty hyvä kippari. Olemme todenneet yhdessä, että lähtötilanne koronan jälkeiseen bisnekseen on loistava. Mikko Poikolainen aloittaa toimitusjohtajana 5.5., mutta perehdymme yhdessä ydinprosesseihin sekä strategisiin kumppaneihin vielä heinäkuun puoliväliin saakka.

Kiitän nöyrimmästi näistä vuosista nykyisiä ja vuosien varrella kanssani työskennelleitä Erikssonilaisia, loistavia yhteistyökumppaneita ja eri sidosryhmiä. Erityiskiitos Kai Röntyselle, joka uskoi aikoinaan perinteikkään perheyrityksen johtamisen vastuulleni. Seafood business rules myös tulevaisuudessa!

Mika Jääskeläinen

Mikko Poikolainen, moniosaaja uuden edessä

Olen erittäin innoissani tästä mahdollisuudesta aloittaa yhden Suomen kala-alan arvostetuimman yrityksen johdossa. Laaja-alainen kokemukseni Foodservice-toimialalta mm. Unilever Food Solutionsin, Arlan tai Metro- tukun johtajatehtävistä ovat rakentaneet minulle vahvan pohjan asiakastarpeiden ja erilaisten palvelujen ymmärrykselle sekä myös ihmisten, tiimin hyvinvoinnin merkitykselle menestyksen tekijänä. Erikssonin vahvan laadukkaan brändin takana on paljon tinkimätöntä päivittäistä työtä ja ketteryyttä, jotka ovat ratkaisevia hektisessä kalamarkkinassa. Se kuuluisa Erikssonilaisuus on välittynyt heti ensi tapaamisista eli tiimityöskentely ja joukkueena toimiminen. Tällaiselle vanhalle kouvolalaiselle lätkäjätkälle joukkue tai tiimi on ollut aina ns. toinen perhe. Uskon, että avain menestykseen on ollut ja on jatkossakin vahva usko yhteistyöhön ja vahvuuksiin eli ns. ”winning mindset”.

Yhteistyö K-ryhmän kanssa mahdollistaa Kalatukku E. Erikssonille valtakunnallisen laajenemisen ja erilaisten asiakkaiden palvelemisen entistä paremmin ja asiakastietoa hyödyntämällä sekä erilaisia yhteistyömalleja kehittämällä.

Olen iloinen siitä, että Kalatukku E. Erikssonin ikoninen brändi on tämän kevään aikana kirkastettu. Ydinasioita ei kuitenkaan ole tarvinnut korjata – Erikssonilainen laatu, asiakasymmärrys ja vastuullisuus – ovat pian entistä kirkkaampina kaikkien erikssonilaisten mielessä ja houkuttelevat meille töihin sitoutuneita ammattilaisia. Brändin kirkastamiseen ovat osallistuneet sekä Kalatukku E. Erikssonin henkilökunta, K-ryhmän ja strategisten kumppaneidemme henkilöitä ja runsas joukko asiakkaitamme. Brändityö on pitkä matka ja se jatkuu edelleen koko ajan kehittyen.

Olemme tämän kevään aikana jo vahvistaneet joukkojamme kahdella henkilöllä. Tiedän ja lupaan, että Kalatukku E. Eriksson on valmiina palvelemaan nyt ja koronan jälkeisessä tilanteessa varmasti ja laadukkaasti. Yli 1000 seafood-tuotteen, yhteistyön ja Erikssonilaisten ammattilaisten voimin valtakunnallisesti.

Erittäin suuri Kiitos Mikalle huippuduunista ja Erikssonin luotsaamisesta 2020 luvulle huippukunnossa. Otan kapulan nöyrästi vastaan tiimini kanssa ja lähdemme luottavaisena kohti tulevaisuutta.

Terveisin,

Mikko

Uusimmat aiheet

07.09.

Kespron messukiertue 2023 on alkanut!

Kespron messukiertue on jälleen vauhdissaan ja myös Eriksson on mukana! Messuilla pääset tutustumaan alan uusimpiin trendeihin, inspiroitumaan, verkostoitumaan ja nauttimaan. Katso aikataulu ja ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää
11.08.

Itämeripäivää vietetään 31.8.

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Lue lisää ja ota Itämeri-aiheiset reseptit talteen!

Lue lisää
10.08.

Herkullinen urapolku: Pakolan ja Lukan matkassa ruoka-alan ammattilaiseksi

Kurkistimme ruokaan rakastuneiden ammattilaisten maailmaan ja otimme selvää, mikä on tehnyt heistä ruoka-alan pro-hahmoja. Väkevin tekijä on ollut järkkymätön tahto suuntautua alalle. Oman intohimon, sitoutumisen ja alalle kasvamisen lisäksi matkalle on osunut esimerkillisiä esimiehiä, huippukollegoita ja luotettavia verkostoja.

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.