KESÄN KOHOKOHTA – RAVUSTUSKAUSI – KÄYNNISTYY 21.7.

21.07.2021

Ravustuskausi käynnistyy heinäkuun 21. päivä kello 12 ja jatkuu lokakuun viimeiseen päivään. Tänä vuonna rapukautta odotetaan erityisen suurella jännityksellä, koska hellekesän vaikutuksia rapusaaliiden määrään ei vielä tiedetä. Parhaat saaliit saadaan perinteisesti kuitenkin iltaisin ja yöaikaan, mikä tekee ravustuksesta mystisen jännittävän elämyksen. Toki ravut liikkuvat päivälläkin mertoihin.

Suomessa saaliiksi saadaan pääsääntöisesti Pohjois-Amerikasta meille istutettuja täplärapuja. Jokirapujen rajallinen saatavuus (n. 10% saalismääristä) nostaa luonnollisesti niiden arvostusta, niinpä jokirapujen ympärille onkin syytä järjestää erittäin arvokkaat juhlat.

Tänä vuonna vedet lämpenivät nopeasti, joten viime kesänä hyvän kasvun saaneet ravut ovat todennäköisesti päässeet vaihtamaan kuorensa ajoissa. Mikäli lämpimät vedet eivät ole olleet liian lämpimiä ja laiskistuttaneet rapuja liiaksi voidaan saaliiden arvioida olevan hyviä heti kauden alussa.

Tuottoisimmat rapuvedet ovat Hämeessä, Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Jokirapusaaliita saadaan Itä- ja Keski-Suomi -painotteisesti. Vaikka suurimman osan rapusaaliista saavat vapaa-ajan kalastajat, olemme me Kalatukku E. Erikssonilla löytäneet hyviä kumppaneita ja uskallammekin luvata, että kauttamme onnistuvat sekä foodservicen että vähittäiskauppojen raputilaukset.

Rapukauppa on yksilöllistä käsityötä
Kalatukku E. Erikssonille toimitetut ravut lajitellaan käsin ja keitetään Kalatukku E. Erikssonin perinteikkäällä rapuliemiohjeella. Luonnollisesti sen koostumus on herkullinen salaisuus. Ravut pakataan asiakkaiden toiveiden mukaisesti ja jopa loppukäyttäjän nimellä varustettuna. Rapukauppa on yksilöllistä palvelua alusta loppuun saakka.

Miten kuoria ravut
Tämä visainen pulma mietityttää jopa konkareita. Martin Söderström kertoo oheisen videon avulla kuinka se onnistuu.

Rapujuhlien muistilista
Punaista, iloista ja kepeää – rapujuhlien pääetiketti on iloinen mieli. Muut vinkit kokosimme K-Ruoka.fi -sivustolle

 

Uusimmat aiheet

03.06.

CHRISTINA LAMMINEN – palveluasiantuntija Kalatukku E. Eriksson

Christina Lamminen  – Kalatukku E. Erikssonin uusin myynnin palveluasiantuntija.

Lue lisää
03.06.

MARJUT HUTTULA – valikoimapäällikkö Kalatukku E. Eriksson

Marjut Huttula on aloittanut Kalatukku E. Erikssonilla valikoimapäällikkönä.

Lue lisää
10.05.

Mikko Seppä ja Tero Taalikka Kalatukku E. Erikssonin Delikeittiöön

Toivotamme Teron ja Mikon tervetulleiksi Kalatukku E. Erikssonille. Brändin ydin tuntuu olevan molemmilla jo selkärangassa.
Nimittäin sitähän se erikssonilainen vastuullinen laatu on – pidetään huolta toisistamme ja luonnon monimuotoisuuden säilymisestä sekä osataan omat hommat intohimoisesti.

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.