KESÄN KOHOKOHTA – RAVUSTUSKAUSI – KÄYNNISTYY 21.7.

21.07.2021

Ravustuskausi käynnistyy heinäkuun 21. päivä kello 12 ja jatkuu lokakuun viimeiseen päivään. Tänä vuonna rapukautta odotetaan erityisen suurella jännityksellä, koska hellekesän vaikutuksia rapusaaliiden määrään ei vielä tiedetä. Parhaat saaliit saadaan perinteisesti kuitenkin iltaisin ja yöaikaan, mikä tekee ravustuksesta mystisen jännittävän elämyksen. Toki ravut liikkuvat päivälläkin mertoihin.

Suomessa saaliiksi saadaan pääsääntöisesti Pohjois-Amerikasta meille istutettuja täplärapuja. Jokirapujen rajallinen saatavuus (n. 10% saalismääristä) nostaa luonnollisesti niiden arvostusta, niinpä jokirapujen ympärille onkin syytä järjestää erittäin arvokkaat juhlat.

Tänä vuonna vedet lämpenivät nopeasti, joten viime kesänä hyvän kasvun saaneet ravut ovat todennäköisesti päässeet vaihtamaan kuorensa ajoissa. Mikäli lämpimät vedet eivät ole olleet liian lämpimiä ja laiskistuttaneet rapuja liiaksi voidaan saaliiden arvioida olevan hyviä heti kauden alussa.

Tuottoisimmat rapuvedet ovat Hämeessä, Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Jokirapusaaliita saadaan Itä- ja Keski-Suomi -painotteisesti. Vaikka suurimman osan rapusaaliista saavat vapaa-ajan kalastajat, olemme me Kalatukku E. Erikssonilla löytäneet hyviä kumppaneita ja uskallammekin luvata, että kauttamme onnistuvat sekä foodservicen että vähittäiskauppojen raputilaukset.

Rapukauppa on yksilöllistä käsityötä
Kalatukku E. Erikssonille toimitetut ravut lajitellaan käsin ja keitetään Kalatukku E. Erikssonin perinteikkäällä rapuliemiohjeella. Luonnollisesti sen koostumus on herkullinen salaisuus. Ravut pakataan asiakkaiden toiveiden mukaisesti ja jopa loppukäyttäjän nimellä varustettuna. Rapukauppa on yksilöllistä palvelua alusta loppuun saakka.

Miten kuoria ravut
Tämä visainen pulma mietityttää jopa konkareita. Martin Söderström kertoo oheisen videon avulla kuinka se onnistuu.

Rapujuhlien muistilista
Punaista, iloista ja kepeää – rapujuhlien pääetiketti on iloinen mieli. Muut vinkit kokosimme K-Ruoka.fi -sivustolle

 

Uusimmat aiheet

07.09.

Kespron messukiertue 2023 on alkanut!

Kespron messukiertue on jälleen vauhdissaan ja myös Eriksson on mukana! Messuilla pääset tutustumaan alan uusimpiin trendeihin, inspiroitumaan, verkostoitumaan ja nauttimaan. Katso aikataulu ja ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää
11.08.

Itämeripäivää vietetään 31.8.

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Lue lisää ja ota Itämeri-aiheiset reseptit talteen!

Lue lisää
10.08.

Herkullinen urapolku: Pakolan ja Lukan matkassa ruoka-alan ammattilaiseksi

Kurkistimme ruokaan rakastuneiden ammattilaisten maailmaan ja otimme selvää, mikä on tehnyt heistä ruoka-alan pro-hahmoja. Väkevin tekijä on ollut järkkymätön tahto suuntautua alalle. Oman intohimon, sitoutumisen ja alalle kasvamisen lisäksi matkalle on osunut esimerkillisiä esimiehiä, huippukollegoita ja luotettavia verkostoja.

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.