Maailman Merien Päivä: Kalatukku E. Eriksson juhlistaa kestävää kalastusta

06.06.2024

Maailman Merien Päivää vietetään 8.6. 🌎🌊 Tämä päivä on omistettu meriemme suojelulle ja niiden monimuotoisuuden ylläpitämiselle. Kalatukku E. Eriksson on mukana juhlistamassa tätä tärkeää päivää nostamalla esiin kestävän kalastuksen merkitystä meriemme hyvinvoinnille.

Meriluonnon monimuotoisuus on elintärkeää sekä meriemme hyvinvoinnille että kestävälle kalastukselle. Yli kolmannes maailman kalakannoista on ylikalastettuja, ja jos tämä trendi jatkuu, tulevaisuuden sukupolville jää paljon vähemmän kalaa. Kestävällä kalastuksella on keskeinen rooli meriemme suojelemisessa ja merenelävien turvaamisessa – nyt ja tulevaisuudessa.

MSC (Marine Stewardship Council) tekee arvokasta työtä merien ja kalakantojen suojelemiseksi. Olemme ylpeitä yhteistyöstämme MSC:n kanssa ja Erikssonilla sitoudumme siihen, ettei valikoimissamme ole sellaisia WWF:n kalaoppaassa punaisella merkittyjä lajeja, joilla ei ole MSC- tai ASC-sertifiointia, jotta voimme kaikki nauttia mereneläviä meriä kunnioittaen!

Maailman Merien Päivä on oivallinen tilaisuus tutustua tarkemmin kestävän kalastuksen positiivisiin vaikutuksiin. Kestävä kalastus ei ainoastaan turvaa merenelävien saatavuutta tulevaisuudessa, vaan myös tukee meriemme biodiversiteettiä.

Pienillä teoilla on suuri vaikutus meriemme tulevaisuuteen. Kannustamme kaikkia osallistumaan Maailman Merien Päivään ja kestävän kalastuksen tukemiseen tekemällä vastuullisia valintoja! 🐟🌊

Lue lisää Maailman Merien Päivästä sekä kestävästä kalastuksesta täältä.

 

Uusimmat aiheet

29.08.

Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.

Juhlistamme kotimaista ruokakulttuuria, ruoantuottajien ainutlaatuista osaamista ja puhtaita raaka-aineita Suomalaisen ruoan päivänä 4.9.
Me Erikssonilla olemme ylpeitä voidessamme tarjota asiakkaillemme laadukkaita, tuoreita ja vastuullisia suomalaisia kaloja ja äyriäisiä.

Lue lisää
23.08.

Itämeripäivää vietetään 29.8.2024

John Nurmisen Säätiön perustamaa Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina – tänä vuonna 29.8.2024

John Nurmisen Säätiö ja Ammattikeittiöosaajat ry järjestivät yhteistyössä Kespron ja Kalatukku E. Erikssonin kanssa Itämeripäivä-aiheisen reseptikilpailun, jossa ideoitiin ruokaohjeita, jotka kunnioittavat itämerellistä ruokaperinnettä ja innostavat käyttämään Itämeren ympärillä viljeltyjä tai kasvavia raaka-aineita.

Lue lisää
22.08.

Tapiolan osteripäivä 14.9.2024

Haluaisitko saada tietoa erilaisista osterilaaduista ja -resepteistä? Oletko suuri osterien ystävä, tai tutustutko vasta ostereiden maailmaan? Toivotko ohjausta osterien avaamiseen kotona?

Kalatukku E. Eriksson, Tapiolan osteripäivän yhteistyökumppanina, toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi Tapiolan osteripäivään lauantaina 14.9. klo 11–18!

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.