Oletko SINÄ seuraava K-Osterimestari?

01.07.2024

K-Osterimestarikilpailu järjestetään nyt toista kertaa K-ryhmän yhteisillä K-Team Päivillä Helsingin Messukeskuksessa 2.11.2024 kello 11-12. K-Osterimestarikilpailussa Suomen parhaat kalamestarit kisaavat osterinavauksesta, jossa nopeuden lisäksi siisteys ja esillepano ratkaisevat voiton.

Ilmoittaudu mukaan nyt!

K-Osterimestari 2023: Väinö Niemelä-Ahonen

K-Team Päivillä Helsingin Messukeskuksessa 4.11.2023 järjestettiin maailman ensimmäiset K-Osterimestarikisat. Voittajaksi suoriutui K-Supermarket Triplan palvelutiskin mestari, Väinö Niemelä-Ahonen upealla suorituksella!

Voittovuoteen mahtui paljon elämyksiä

K-Osterimestarikilpailun jälkeen Väinö kutsuttiin osallistumaan osterinavauksen SM-kilpailuun, joka järjestettiin maaliskuussa 2024 Gastro-messujen yhteydessä Helsingissä. Suomen mestariksi kruunattiin Kalatukku E. Erikssonin Martin Söderström, mutta kymmenien kilpailijoiden joukossa Väinö kiri neljän parhaan joukkoon!

Korkea sijoitus SM-kilpailuissa mahdollisti pääsyn Pohjoismaiden osterinavauksen mestaruuskilpailuihin Ruotsin Grebbestadiin. Ruotsin kilpailumatkalle osallistui myös K-Supermarket Triplan kalamestari Jesse Lappi, joka on Suomen ja Pohjoismaiden osterinavauskilpailuissa jo konkari. Kilpailumatkalla tutustuttiin mm. Göteborgin kalahuutokauppaan ja ostereiden kasvatukseen läntisessä Ruotsissa. Itse kilpailussa Jesse ja Väinö tekivät historiaa sijoittuen molemmat kymmenen parhaan joukkoon.

K-Osterimestarille 2024 voi avautua mahdollisuus yhtä komeisiin elämyksiin, joten ilmoittaudu mukaan nyt!

Osterinavauksen mestauuskilpailujen pitkä historia

Maailmanmestaruuskilpailuja on järjestetty Irlannin Galwayssa jo vuodesta 1964. Suomessa mestaruudesta on kilpailtu 1980-luvulta lähtien. K-Osterimestari-kilpailussa noudatetaan kansainvälisiä sääntöjä laveasti. Jokaisen kilpailijan tehtävänä on avata 12 osteria (kansainvälisissä kilpailuissa määrä on 30) vadille mahdollisimman nopeasti.

Jokainen K-Osterimestari-kilpailija varustellaan essulla, suojakäsineillä ja osteriveitsellä. Kilpailijoille annetaan välineiden lisäksi 14 (kansainvälisissä kilpailuissa 32) kappaletta Euroopan ostereita (ostrea edulis). Ylimääräiset kaksi mahdollistavat onnistumisen tusinan avaamisessa.

Laatu ratkaisee, kannustusjoukot kirittämään

Ostereiden avaamisessa nopeuden lisäksi myös laatu ratkaisee, sillä tuomaristo voi antaa kilpailijan kilpailuaikaan sekä bonus- että sakkosekunteja. Nämä voivat vaihdella neljästä sekunnista 30 sekuntiin. Kokenut tuomaristo arvioi heille tuotavia vateja, mutta itse kilpailua he eivät pääse seuraamaan, eivätkä tiedä kenen tuotoksia he arvioivat. Näin voittajaksi valikoituu puolueettomasti yhdistelmä todellista laatutyöskentelyä ja aikaa.

Kannustusjoukkojen merkitys kisaajalle on suuri. Hanki omat tukijoukkosi kisakatsomoon hurraamaan ja kirittämään. Myös kannustusjoukoilla on 2024 K-Team-päivillä mahdollisuus osallistua osterivisaan sekä avata ostereita ennen voittajan julkistusta.

Tervetuloa sankoin joukoin mukaan!

Ilmoittaudu mukaan kilpailuun viimeistään 30.9.2024.

Uusimmat aiheet

09.10.

KESPRO ERIKOISTUKKU TUO MUUTOKSIA TILAAMISESSA JA YHTEYKSISSÄ

Kalatukku E. Eriksson on nyt osa Kespro Erikoistukkua. Organisoitumme uudelleen loppuvuoden aikana, ja yhdistämme Kespron erikoistuotealueiden asiantuntijat yhden sateenvarjon alle nimellä Kespro Erikoistukku.
Tämä mahdollistaa Teille entistä sujuvamman pääsyn hyödyntämään laajaa erikoistukkutuotteidemme ja palveluidemme valikoimaa.

Lue lisää
11.09.

Uusia tuulia Kalatukku E. Erikssonin johdossa

Kalatukku E. Erikssonin toimitusjohtaja Mikko Poikolainen on siirtynyt pois Erikssonin palveluksesta. Erikssonilla Poikolainen kehitti ansiokkaasti kalatukkua vastaamaan tämän vuosituhannen haasteisiin ja hänen luotsauksellaan Erikssonilla toteutettiin esimerkiksi onnistunut brändin ja markkinointi-ilmeen uudistus.

Lue lisää
29.08.

Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.

Juhlistamme kotimaista ruokakulttuuria, ruoantuottajien ainutlaatuista osaamista ja puhtaita raaka-aineita Suomalaisen ruoan päivänä 4.9.
Me Erikssonilla olemme ylpeitä voidessamme tarjota asiakkaillemme laadukkaita, tuoreita ja vastuullisia suomalaisia kaloja ja äyriäisiä.

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.