OSTERINAVAUKSEN SM-KILPAILU FFCR-TAPAHTUMASSA 22.3. KELLO 10-12

30.01.2023

Osterinavauksen mestauuskilpailuilla on pitkä historia. Maailmanmestaruuskilpailuja on järjestetty Irlannin Galwayssa jo vuodesta 1964. Suomessa mestaruudesta on kilpailtu 1980-luvulta lähtien.

Juuri viime viikonloppuna Ruotsin Trollhättänissa kilpailtiin osterinavauksen EM-kisat. Martin Söderström, Kalatukku E. Erikssonin ostopäällikkö sijoittui näissä kilpailuissa kolmanneksi. Hänellä on ennestään useita mestaruuksia.

 

”Työliitännäisiin harrastuksiini kuuluu osterien avaus, jossa olen voittanut Suomen, Pohjoismaiden ja Euroopan mestaruudet. Osterinavauskilpailussa aika ei kuitenkaan merkitse kaikkea. Kokenut tuomaristo arvioi kokonaisuuden myös esimerkiksi työn laadun näkökulmasta. Kaiken kaikkiaan osterien avaaminen on mukavaa puuhaa ja kehittää ammatillisesti.”, toteaa Martin ja kannustaa kaikkia kokeilemaan.

 

Kutsumme

Suomen parhaimmat osterinavaajat kilpailemaan lajissa, jossa nopeuden lisäksi siisteydellä ja esillepanolla on merkitystä. Kilpailussa noudatetaan kansainvälisiä sääntöjä, jossa jokaisen kilpailijan tehtävänä on avata 30 osteria lautaselle mahdollisimman nopeasti. Kilpailussa käytetty osterilajike on Euroopan osteri (ostrea edulis), joita jokaiselle kilpailijalle annetaan 32 kappaletta kilpailua varten. Ostereiden avaamisessa nopeuden lisäksi myös laatu ratkaisee, sillä tuomaristo voi antaa kilpailijan kilpailuaikaan sekä bonus- että sakkosekunteja. Nämä voivat vaihdella neljästä sekunnista 30 sekuntiin, laadusta riippuen.

 

Missä kisataan?

Osterinavauksen SM kilpaillaan FFCR-tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa tapahtuman kilpailualueella.

Jokaiselle kilpailijalle varataan 100-120 cm pöytätilaa ostereiden avaamiseen. Kilpailu käydään neljän avaajan erissä ja eriä on vähintään 3.

 

Tuomaristo

Tuomaristo ei seuraa avauksia vaan arvioi suoritukset  nimettöminä ja kirjaa tulokset. Kilpailun voittaja julkaistaan välittömästi tuomaroinnin jälkeen.

Tuomariston jäsenet:

Leif Tengström, Suomen Osteriakatemia

Antti Lepik, 5-kertainen maailmanmestari sekä ravintoloitsija, Austerium

Ville Relander, ravintoloitsija, The Cock, Madonna

Eero Kennovaara, mestariavaaja

 

Juontaja

Osterinavauskilpailun FFCR -tapahtumassa juontaa ja selostaa Kris Gummerus.

 

Vielä ennättää mukaan – ilmoittaudu kisaan

Sinustako Suomen mestari? Voit ilmoittautua mukaan ottamalla yhteyttä martin.soderström@kalatukkueriksson.fi

Mikäli ilmoittautuneita on runsain määrin, käydään ennen loppukilpailua videokarsinta.

Uusimmat aiheet

23.03.

Verkkokauppamme on nyt auki!

Verkkokauppamme on nyt auki ja palvelee asiakkaitamme 24/7. Palvelemme edelleen myös puhelimitse ma-pe 7-16.

Lue lisää
23.03.

Martin Söderström on Osterinavauksen Suomenmestari 2023!

Keskiviikkona kisattiin Osterinavauksen Suomenmestaruudesta Fastfood & Café & Restaurant -messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Voittajaksi suoriutui hienosti Erikssonin ostopäällikkö Martin Söderström. Onnea Martin!

Lue lisää
20.03.

Tehtaanmyymälän poikkeusaukioloajat

Tehtaanmyymälämme on suljettuna pääsiäisen aikaan pe 7.4. – ti 11.4. Muuten palvelemme normaalisti aukioloaikojemme mukaisesti.

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.