Osterinavauksen suomenmestari 2024 on Martin Söderström!

11.04.2024

Osterinavauksen suomenmestaruudesta 2024 kisattiin jännittävä kilpailu Gastro Helsingissä, Helsingin Messukeskuksessa keskiviikkona 13.3.2024.

Voittajaksi kruunattiin jälleen Erikssonin ostopäällikkö Martin Söderström ajalla 3 min 17 sek! Martin on loistanut hallitsevana osterinavauksen suomenmestarina vuodesta 2016 asti, eli tämä oli hänelle jo seitsemäs peräkkäinen SM-kilpailun voitto. Hurjasti onnea Martin!

Kilpailijat ja osterinavauksen suomenmestari 2024 Martin Söderström

 

Haluamme kiittää ja onnitella myös jokaista kilpailijaa hienosta suorituksesta! Päätuomari Leif Tengström kehui kilpailun tasoa jopa parhaaksi, mitä hän on tuomaroinut. Leifille tämä kilpailu oli jo 23. tuomaroitava osterinavauksen SM-kilpailu, joten hän jos joku tietää mistä puhuu. Kiitos myös koko ammattitaitoiselle tuomaristolle, jossa Leifin lisäksi toimivat Anti Lepik (ravintoloitsija Austerium, osterinavauksen MM x5, EM x4, PM x5), Ville Relander (ravintoloitsija Kirsikka ja Madonna) sekö Eero Kennovaara (moninkertainen osterinavauksen SM).

 

 

Tunnelmia kilpailun alkueristä

 

Tässä nopeutta, tarkkuutta ja kärsivällisyyttä vaativassa lajissa, tuomaristo kiinnittää huomiota nopeuden lisäksi myös laatuun, josta voi saada sekä bonus- että sakkosekunteja. Eli jos osterissa on esimerkiksi roskaa, siihen on tullut viilto, se on väärin päin tai jos siinä on verta, seuraa sakkosekunteja. Jos taas lopputulos on siisti, voi kilpailija ansaita bonussekunteja.

 

Tuomrointia ja päätuomari Leif Tengström

 

Voittaja saa edustusoikeuden osterinavauksen legendaariseen MM-kilpailuun Galwayhin, jossa on kisattu jo vuodesta 1964 asti. Ensimmäiseksi ja toiseksi sijoittuneet saavat edustusoikeuden EM-kilpailuun Trollhättaniin ja neljä parasta saavat oikeuden Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin Grebbestadiin. Osterinavauskilapilut ovat maailmalla huikeita festivaalitapahtumia.

Alkuerät kilpailtiin 12 osterilla, joista finaalierään valikoitui neljä parasta. Finaalierä kisattiin perinteiseen tyyliin, eli 30 osterilla.

Kilpailun tulokset:

ALKUERÄT

  1. Martin Söderström (Kalatukku E. Eriksson), 00:54 min
  2. Johann Schlag (Oyster Schlag), 1:43 min
  3. Väinö Niemelä-Ahonen (K-Supermarket Tripla), 2:03 min
  4. Kirill Sirén (Finlandia Caviar), 2:05 min
  5. Jesse Lappi (K-Supermarket Tripla), 2:12 min
  6. Valon Smajlaj (Kalatukku E. Eriksson), 2:22 min
  7. Markku Lamminen (Reinin Liha), 2:41 min
  8. Harri Veckman (Kespro), 3:43 min
  9. Maksym Bandeliuk (Finlandia Caviar), 3:53 min
  10. Alfred Tallberg (Kultá Kitchen & Bar), 4:23 min
  11. Eugene Farrell (Minne Champagne & Wine), 4:44 min
  12. Jimi Olán (Luovuus kukkii kaaoksesta), 6:22 min

Kaunein vati: Martin Söderström

Nopein avaamisaika: Martin Söderström

 

FINAALIERÄ

  1. Martin Söderström
    • avaamisaika: 2:39 min
    • sakkosekunnit: 00:56 min
    • bonussekunnit: 00:18 min
    • loppuaika: 3:17 min
  2. Johann Schlag
    • avaamisaika: 3:14 min
    • sakkosekunnit: 00:56 min
    • bonussekunnit: 00:24 min
    • loppuaika: 3:46 min
  3. Kirill Sirén
    • avaamisaika: 3:43 min
    • sakkosekunnit: 1:12 min
    • bonussekunnit: 00:26 min
    • loppuaika: 4:29 min
  4. Väinö Niemelä-Ahonen
    • avaamisaika: 3:51 min
    • sakkosekunnit: 2:48 min
    • bonussekunnit: 00:15 min
    • loppuaika: 6:24 min

Kaunein vati: Kirill Sirén

Nopein avaamisaika: Martin Söderström

Uusimmat aiheet

29.08.

Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.

Juhlistamme kotimaista ruokakulttuuria, ruoantuottajien ainutlaatuista osaamista ja puhtaita raaka-aineita Suomalaisen ruoan päivänä 4.9.
Me Erikssonilla olemme ylpeitä voidessamme tarjota asiakkaillemme laadukkaita, tuoreita ja vastuullisia suomalaisia kaloja ja äyriäisiä.

Lue lisää
23.08.

Itämeripäivää vietetään 29.8.2024

John Nurmisen Säätiön perustamaa Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina – tänä vuonna 29.8.2024

John Nurmisen Säätiö ja Ammattikeittiöosaajat ry järjestivät yhteistyössä Kespron ja Kalatukku E. Erikssonin kanssa Itämeripäivä-aiheisen reseptikilpailun, jossa ideoitiin ruokaohjeita, jotka kunnioittavat itämerellistä ruokaperinnettä ja innostavat käyttämään Itämeren ympärillä viljeltyjä tai kasvavia raaka-aineita.

Lue lisää
22.08.

Tapiolan osteripäivä 14.9.2024

Haluaisitko saada tietoa erilaisista osterilaaduista ja -resepteistä? Oletko suuri osterien ystävä, tai tutustutko vasta ostereiden maailmaan? Toivotko ohjausta osterien avaamiseen kotona?

Kalatukku E. Eriksson, Tapiolan osteripäivän yhteistyökumppanina, toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi Tapiolan osteripäivään lauantaina 14.9. klo 11–18!

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.