24.05.2023
Eriksson oli mukana pizzauuni Oonin tilaisuudessa tällä viikolla. Pizzan lisäksi tilaisuudessa valmistettiin tietenkin seafoodia! Erikssonin koulutusasiantuntija Antti Reinikainen piti masterclassin, jossa muun muassa valmistettiin jättikatkaravunpyrstöjä nduja-öljyllä sekä lohiannospaloja Oonissa. Alla reseptit molempiin.
Olemme saaneet Oonin myös Erikssonin tiloihin, joten lisää kokeiluja ja reseptejä on varmasti tulossa Instagramissamme @kalatukkueriksson, pysy kuulolla!
Reseptit
NJUDA-RAPUPANNU 5:lle
500 g Eriksson jättikatkarapuvarras
1 dl rypsiöljyä
1 rkl Pirkka Parhaat Nduja salamitahnaa
Tabascoa muutama tippa maun mukaan
Tarjoiluun lehtipersiljaa ja vaaleaa leipää
- Lämmitä Ooni 400 asteeseen ja kuumenna parillaa Oonissa 3 minuutin ajan.
- Valmista mausteöljy sekoittamalla nduja ja tabasco rypsiöljyn joukkoon.
- Painele talouspaperilla ravunpyrstöt kuiviksi ja aseta ne kuumennetulle parillalle.
- Kaada mausteöljy rapuvartaiden päälle ja laita Ooniin 1 minuutiksi. Ota ulos, käännä ravut ja laita takaisin 30 sekunniksi ja ota pois Oonista.
- Anna vetäytyä parillalla minuutin ajan ja tarjoile vaalean leivän kanssa.
LOHIANNOSPALAT OONISSA
150 g annospaloiksi leikattuja lohipaloja
Ripaus öljyä
- Lämmitä Ooni 400-450 asteiseksi ja kuumenna parillaa Oonissa 3 minuutin ajan.
- Öljyä parilla ja aseta lohipalat parillalle nahkapuoli ylöspäin, lihapuoli parillaan.
- Laita Ooniin yhteensä 3 minuutiksi, käännä puolessa välissä.
- Ota pois Oonista ja anna vetäytyä parillan päällä vielä 2 minuutin ajan.