Seafoodia pizzauuni Oonissa

24.05.2023

Eriksson oli mukana pizzauuni Oonin tilaisuudessa tällä viikolla. Pizzan lisäksi tilaisuudessa valmistettiin tietenkin seafoodia! Erikssonin koulutusasiantuntija Antti Reinikainen piti masterclassin, jossa muun muassa valmistettiin jättikatkaravunpyrstöjä nduja-öljyllä sekä lohiannospaloja Oonissa. Alla reseptit molempiin.

Olemme saaneet Oonin myös Erikssonin tiloihin, joten lisää kokeiluja ja reseptejä on varmasti tulossa Instagramissamme @kalatukkueriksson, pysy kuulolla!

 

Reseptit

NJUDA-RAPUPANNU 5:lle

500 g Eriksson jättikatkarapuvarras

1 dl rypsiöljyä

1 rkl Pirkka Parhaat Nduja salamitahnaa

Tabascoa muutama tippa maun mukaan

Tarjoiluun lehtipersiljaa ja vaaleaa leipää

 

  1. Lämmitä Ooni 400 asteeseen ja kuumenna parillaa Oonissa 3 minuutin ajan.
  2. Valmista mausteöljy sekoittamalla nduja ja tabasco rypsiöljyn joukkoon.
  3. Painele talouspaperilla ravunpyrstöt kuiviksi ja aseta ne kuumennetulle parillalle.
  4. Kaada mausteöljy rapuvartaiden päälle ja laita Ooniin 1 minuutiksi. Ota ulos, käännä ravut ja laita takaisin 30 sekunniksi ja ota pois Oonista.
  5. Anna vetäytyä parillalla minuutin ajan ja tarjoile vaalean leivän kanssa.

 

LOHIANNOSPALAT OONISSA

150 g annospaloiksi leikattuja lohipaloja

Ripaus öljyä

 

  1. Lämmitä Ooni 400-450 asteiseksi ja kuumenna parillaa Oonissa 3 minuutin ajan.
  2. Öljyä parilla ja aseta lohipalat parillalle nahkapuoli ylöspäin, lihapuoli parillaan.
  3. Laita Ooniin yhteensä 3 minuutiksi, käännä puolessa välissä.
  4. Ota pois Oonista ja anna vetäytyä parillan päällä vielä 2 minuutin ajan.

Uusimmat aiheet

07.09.

Kespron messukiertue 2023 on alkanut!

Kespron messukiertue on jälleen vauhdissaan ja myös Eriksson on mukana! Messuilla pääset tutustumaan alan uusimpiin trendeihin, inspiroitumaan, verkostoitumaan ja nauttimaan. Katso aikataulu ja ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää
11.08.

Itämeripäivää vietetään 31.8.

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Lue lisää ja ota Itämeri-aiheiset reseptit talteen!

Lue lisää
10.08.

Herkullinen urapolku: Pakolan ja Lukan matkassa ruoka-alan ammattilaiseksi

Kurkistimme ruokaan rakastuneiden ammattilaisten maailmaan ja otimme selvää, mikä on tehnyt heistä ruoka-alan pro-hahmoja. Väkevin tekijä on ollut järkkymätön tahto suuntautua alalle. Oman intohimon, sitoutumisen ja alalle kasvamisen lisäksi matkalle on osunut esimerkillisiä esimiehiä, huippukollegoita ja luotettavia verkostoja.

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.