11.01.2024
Kutsumme Suomen parhaimmat osterinavaajat kilpailemaan lajissa, jossa nopeuden lisäksi siisteydellä ja esillepanolla on merkitystä. Kilpailussa noudatetaan kansainvälisiä sääntöjä, jossa jokaisen kilpailijan tehtävänä on avata 30 osteria lautaselle mahdollisimman nopeasti. Kilpailussa käytetty osterilajike on Euroopan osteri (ostrea edulis), joita jokaiselle kilpailijalle annetaan 32 kappaletta kilpailua varten. Ostereiden avaamisessa nopeuden lisäksi myös laatu ratkaisee, sillä tuomaristo voi antaa kilpailijan kilpailuaikaan sekä bonus- että sakkosekunteja. Nämä voivat vaihdella neljästä sekunnista 30 sekuntiin, virheestä riippuen.
Missä kisataan?
Osterinavauksen Suomen mestaruudesta kilpaillaan Gastomessuilla keskiviikkona 13.3.2024 kello 16.30 – 17.55 Helsingin Messukeskuksessa. Jokaiselle kilpailijalle varataan 100-120 cm pöytätilaa ostereiden avaamiseen. Kilpailu käydään neljän avaajan erissä ja eriä on 2 tai 3.
Lue lisää Gastromessuista täältä.
Tuomaristo
Tuomaristo ei seuraa avauksia vaan arvioi suoritukset nimettöminä ja kirjaa tulokset. Kilpailun voittaja julkaistaan välittömästi tuomaroinnin jälkeen.
Tuomariston jäsenet:
Leif Tengström, Suomen Osteriakatemia
Anti Lepik, 5-kertainen maailmanmestari sekä ravintoloitsija, Austerium Tallinna
Ville Relander, ravintoloitsija, The Cock, Madonna ja Kirsikka
Eero Kennovaara, mestariavaaja
Juontaja
Osterinavauskilpailun juontaa ja selostaa Kris Gummerus.
Ilmoittautuminen
Vielä ennättää mukaan – ilmoittaudu kisaan nyt!
Voit ilmoittautua mukaan ottamalla yhteyttä martin.soderström@kalatukkueriksson.fi.
Mikäli ilmoittautuneita on runsain määrin, käydään ennen loppukilpailua videokarsinta.
Fiiliksiä vuoden 2023 Osterinavauksen SM-kilpailusta