Sinustako osterinavauksen Suomen mestari 2024?

11.01.2024

Kutsumme Suomen parhaimmat osterinavaajat kilpailemaan lajissa, jossa nopeuden lisäksi siisteydellä ja esillepanolla on merkitystä. Kilpailussa noudatetaan kansainvälisiä sääntöjä, jossa jokaisen kilpailijan tehtävänä on avata 30 osteria lautaselle mahdollisimman nopeasti. Kilpailussa käytetty osterilajike on Euroopan osteri (ostrea edulis), joita jokaiselle kilpailijalle annetaan 32 kappaletta kilpailua varten. Ostereiden avaamisessa nopeuden lisäksi myös laatu ratkaisee, sillä tuomaristo voi antaa kilpailijan kilpailuaikaan sekä bonus- että sakkosekunteja. Nämä voivat vaihdella neljästä sekunnista 30 sekuntiin, virheestä riippuen.

Missä kisataan?

Osterinavauksen Suomen mestaruudesta kilpaillaan Gastomessuilla keskiviikkona 13.3.2024 kello 16.30 – 17.55 Helsingin Messukeskuksessa. Jokaiselle kilpailijalle varataan 100-120 cm pöytätilaa ostereiden avaamiseen. Kilpailu käydään neljän avaajan erissä ja eriä on 2 tai 3.

Lue lisää Gastromessuista täältä.

Tuomaristo

Tuomaristo ei seuraa avauksia vaan arvioi suoritukset nimettöminä ja kirjaa tulokset. Kilpailun voittaja julkaistaan välittömästi tuomaroinnin jälkeen.

Tuomariston jäsenet:

Leif Tengström, Suomen Osteriakatemia
Anti Lepik, 5-kertainen maailmanmestari sekä ravintoloitsija, Austerium Tallinna
Ville Relander, ravintoloitsija, The Cock, Madonna ja Kirsikka
Eero Kennovaara, mestariavaaja

Juontaja

Osterinavauskilpailun juontaa ja selostaa Kris Gummerus.

Ilmoittautuminen

Vielä ennättää mukaan – ilmoittaudu kisaan nyt!
Voit ilmoittautua mukaan ottamalla yhteyttä martin.soderström@kalatukkueriksson.fi.
Mikäli ilmoittautuneita on runsain määrin, käydään ennen loppukilpailua videokarsinta.

 

Fiiliksiä vuoden 2023 Osterinavauksen SM-kilpailusta

Uusimmat aiheet

29.08.

Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.

Juhlistamme kotimaista ruokakulttuuria, ruoantuottajien ainutlaatuista osaamista ja puhtaita raaka-aineita Suomalaisen ruoan päivänä 4.9.
Me Erikssonilla olemme ylpeitä voidessamme tarjota asiakkaillemme laadukkaita, tuoreita ja vastuullisia suomalaisia kaloja ja äyriäisiä.

Lue lisää
23.08.

Itämeripäivää vietetään 29.8.2024

John Nurmisen Säätiön perustamaa Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina – tänä vuonna 29.8.2024

John Nurmisen Säätiö ja Ammattikeittiöosaajat ry järjestivät yhteistyössä Kespron ja Kalatukku E. Erikssonin kanssa Itämeripäivä-aiheisen reseptikilpailun, jossa ideoitiin ruokaohjeita, jotka kunnioittavat itämerellistä ruokaperinnettä ja innostavat käyttämään Itämeren ympärillä viljeltyjä tai kasvavia raaka-aineita.

Lue lisää
22.08.

Tapiolan osteripäivä 14.9.2024

Haluaisitko saada tietoa erilaisista osterilaaduista ja -resepteistä? Oletko suuri osterien ystävä, tai tutustutko vasta ostereiden maailmaan? Toivotko ohjausta osterien avaamiseen kotona?

Kalatukku E. Eriksson, Tapiolan osteripäivän yhteistyökumppanina, toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi Tapiolan osteripäivään lauantaina 14.9. klo 11–18!

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.