Sinustako osterinavauksen Suomen mestari 2024?

11.01.2024

Kutsumme Suomen parhaimmat osterinavaajat kilpailemaan lajissa, jossa nopeuden lisäksi siisteydellä ja esillepanolla on merkitystä. Kilpailussa noudatetaan kansainvälisiä sääntöjä, jossa jokaisen kilpailijan tehtävänä on avata 30 osteria lautaselle mahdollisimman nopeasti. Kilpailussa käytetty osterilajike on Euroopan osteri (ostrea edulis), joita jokaiselle kilpailijalle annetaan 32 kappaletta kilpailua varten. Ostereiden avaamisessa nopeuden lisäksi myös laatu ratkaisee, sillä tuomaristo voi antaa kilpailijan kilpailuaikaan sekä bonus- että sakkosekunteja. Nämä voivat vaihdella neljästä sekunnista 30 sekuntiin, virheestä riippuen.

Missä kisataan?

Osterinavauksen Suomen mestaruudesta kilpaillaan Gastomessuilla keskiviikkona 13.3.2024 kello 16.30 – 17.55 Helsingin Messukeskuksessa. Jokaiselle kilpailijalle varataan 100-120 cm pöytätilaa ostereiden avaamiseen. Kilpailu käydään neljän avaajan erissä ja eriä on 2 tai 3.

Lue lisää Gastromessuista täältä.

Tuomaristo

Tuomaristo ei seuraa avauksia vaan arvioi suoritukset nimettöminä ja kirjaa tulokset. Kilpailun voittaja julkaistaan välittömästi tuomaroinnin jälkeen.

Tuomariston jäsenet:

Leif Tengström, Suomen Osteriakatemia
Anti Lepik, 5-kertainen maailmanmestari sekä ravintoloitsija, Austerium Tallinna
Ville Relander, ravintoloitsija, The Cock, Madonna ja Kirsikka
Eero Kennovaara, mestariavaaja

Juontaja

Osterinavauskilpailun juontaa ja selostaa Kris Gummerus.

Ilmoittautuminen

Vielä ennättää mukaan – ilmoittaudu kisaan nyt!
Voit ilmoittautua mukaan ottamalla yhteyttä martin.soderström@kalatukkueriksson.fi.
Mikäli ilmoittautuneita on runsain määrin, käydään ennen loppukilpailua videokarsinta.

 

Fiiliksiä vuoden 2023 Osterinavauksen SM-kilpailusta

Uusimmat aiheet

07.02.

VARAUDU LAKKOON VÄLITTÖMÄSTI TILAAMALLA ENSI VIIKON TUOTTEET TÄLLE VIIKOLLE

Ammattiliitto PAMin työtaistelutoimet logistiikkakeskuksissa 14.-16.2. aiheuttavat myös Kalatukku Erikssonin logistiikalle vakavia toimitushaasteita torstaista lauantaihin 15.-17.2.2024 välillä, mutta toimitushaasteet saattavat jatkua maanantaihin 19.2. asti. Pyydämme asiakkaitamme varautumaan lakkoon välittömästi.

Lue lisää
04.01.

Kiitos kalastajille!

Hyytävistä pakkasista huolimatta, nämä sankarit pitävät huolen, että tuoretta kalaa on saatavilla. Suuri kiitos Brändö Lax sekä muut tuottajat ja kalastajat sinnikkäästä ja omistautuneesta työstänne!

Lue lisää
04.01.

Loppiaisen poikkeukset 6.1.

Kalatukku E.Erikssonin toimitukset kulkevat tällä viikolla normaalisti perjantaihin asti.
Lauantai 6.1.2024 on loppiainen jolloin toimituksia ei ole ja myyntipalvelumme on suljettu.

Myös tehtaanmyymälämme on poikkeuksellisesti suljettu lauantaina 6.1.

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.