SUOMEN ENSIMMÄINEN K-OSTERIMESTARI ON VÄINÖ AHONEN

16.11.2023

K-Osterimestari-kilpailu käytiin ensimmäistä kertaa K-ryhmän yhteisillä K-Team Päivillä Helsingin Messukeskuksessa pyhäinpäivänä 4.11.2023. Laadusta, osaamisen tasosta ja käsityöstä viestivä kilpailu toteutettiin kutsukilpailuna K-ruokakauppojen kalamestareille.  

Kalatukku E. Erikssonin järjestämään K-Osterimestari -kilpailuun kutsuttiin kymmenen Suomen parasta kalamestaria. Itse kilpailussa osterinavaamisen osaaminen, nopeus, lopputuotteen siisteys ja esillepano ratkaisivat voiton. Samoilla argumenteilla asiakkaat arvioivat K-kauppojen laatua päivittäin, lisättynä tietysti palvelulla, tuoreudella ja laadulla.  

Suomen ensimmäiset K-Osterimestarit podiumilla ovat: 

  1. Väinö Ahonen /KSM Tripla
  2. Anton Kanerva /KCM Easton
  3. Jorma Pesonen/KCM Hämeensaari

K-Osterimestari Väinö Ahonen /KSM Tripla (kesk.), toiseksi tullut Anton Kanerva /KCM Easton (oik.) sekä kolmannelle sijalle suoriutunut Jorma Pesonen/KCM Hämeensaari (vas.).

 

Voittaja sai palkinnoksi 200 €:n lahjakortin, diplomin kaupan seinälle ja kutsun osterinavauksen Suomenmestaruuskilpailuun.  Suomen mestaruudesta kilpaillaan Helsingin messukeskuksessa 13.3.2024 Gastro-tapahtumassa.

Osterinavauksen mestauuskilpailuilla on pitkä historia. Maailmanmestaruuskilpailuja on järjestetty Irlannin Galwayssa jo vuodesta 1964. Suomessa mestaruudesta on kilpailtu 1980-luvulta lähtien. K-Osterimestari-kilpailussa noudatettiin kansainvälisiä sääntöjä laveasti. Jokaisen kilpailijan tehtävänä oli avata 12 osteria (kansainvälisissä kilpailuissa määrä on 30) lautaselle mahdollisimman nopeasti.

Jokainen kilpailija varusteltiin essulla, suojakäsineillä ja osteriveitsellä. Myös esiintymislava suojattiin, koska ostereiden sisällä on merivettä, joka roiskuu kisan tiimellyksessä. Merivesi kaadetaan myös ostereita nautittaessa pois. Kilpailijoille annetaan välineiden lisäksi 14 (norm. 32) kappaletta Euroopan ostereita (ostrea edulis). Ylimääräiset kaksi mahdollistavat onnistumisen tusinan avaamisessa.  

Ostereiden avaamisessa nopeuden lisäksi myös laatu ratkaisee, sillä tuomaristo voi antaa kilpailijan kilpailuaikaan sekä bonus- että sakkosekunteja. Nämä voivat vaihdella neljästä sekunnista 30 sekuntiin, laadusta riippuen. Kokeneen tuomariston tehtävänä on arvioida heille tuotuja tarjottimia, itse kilpailua he eivät pääse seuraamaan, eivätkä tiedä kenen tuotoksia he arvioivat. Näin lopputulos on yhdistelmä todellista laatutyöskentelyä ja aikaa.  

K-Team Päivillä tuomareina toimivat Suomen Osteriakatemian puheenjohtaja Leif Tengström ja mestariavaaja Eero Kennovaara.  

Kilpailun juontajina toimivat Kris Gummerus ja Susanna Laine.  

 

Kilpailuun osallistuivat Suomen parhaista kalamestareista seuraavat:  

KCM Kaakkuri, Janne Malmi 

KCM Easton, Anton Kanerva 

KCM Tammisto, Milla Partinen 

KCM Sello, Kimmo Pauna 

KCM Hämeensaari, Jorma Pesonen 

KSM Tripla, Väinö Ahonen 

KSM Pekuri, Jenni Haapakorva 

KSM Tapiola Jani Nyberg 

KSM Hämeenkatu, Jesse Heinonen 

 

Kiitämme kaikkia osallistujia ja onnittelemme voittajakolmikkoa!

 

 

Uusimmat aiheet

11.04.

Osterinavauksen suomenmestari 2024 on Martin Söderström!

Osterinavauksen suomenmestaruudesta 2024 kisattiin jännittävä kilpailu Gastro Helsingissä, Helsingin Messukeskuksessa keskiviikkona 13.3.2024.

Voittajaksi kruunattiin jälleen Erikssonin ostopäällikkö Martin Söderström ajalla 3 min 17 sek! Martin on loistanut hallitsevana osterinavauksen suomenmestarina vuodesta 2016 asti, eli tämä oli hänelle jo seitsemäs peräkkäinen SM-kilpailun voitto. Hurjasti onnea Martin!

Lue lisää
21.03.

Elegantisti ekologista – Boulevard Bar & Seafood vastuullisuuden aallonharjalla

Boulevard Bar & Seafood -ravintola houkuttelee asiakkaita huippulaadukkaalla ruoalla ja tyylikkäällä konseptilla. Yhteistyö Kalatukku E. Erikssonin kanssa takaa kestävästi kasvatettujen ja kalastettujen merellisten raaka-aineiden saatavuuden, kun taas lapsiystävällinen lähestymistapa varmistaa, että myös tulevat sukupolvet kasvavat arvostamaan merenelävien ainutlaatuisuutta.

Lue lisää
07.02.

Ennakkotietoa lakon vaikutuksista Kalatukku E. Erikssonilla – varaudumme ja tarkkailemme tilannetta

Ammattiliitto PAMin työtaistelutoimet logistiikkakeskuksissa 14.-16.2. aiheuttavat myös Kalatukku Erikssonin logistiikalle vakavia toimitushaasteita torstaista lauantaihin 15.-17.2.2024 välillä, mutta toimitushaasteet saattavat jatkua maanantaihin 19.2. asti. Pyydämme asiakkaitamme varautumaan lakkoon välittömästi.

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.