Sano ei joulustressille! Tämä on helppo ja herkullinen slow food -resepti.

Voit lausua sanan confit ranskalaisittain ​[kɔ̃fi] ­– eli nasaali-o:lla, ilman ännää ja teetä – tai ihan vain suomalaisittain [konhvii].

Resepti: Mika Jokela, Finlandia Talo

Ainekset

Ohje neljälle confaajalle
720 g Benella Kirjolohifileetä
3 rkl karkeaa merisuolaa
1 tl sokeria
Ripaus valkopippuria myllystä
2 sitruunaa
5 dl luomuoliiviöljyä

Valmistusvaiheet

Ripottele Benella Kirjolohifileelle suola, sokeri ja valkopippuri. Levitä päälle sitruunaviipaleet. Anna kalan makuuntua jääkaapissa 3 tuntia. (Tämä on hyvä hetki tietokilpailun valmisteluun jouluglögeille.)

Nappaa esille muutama arkki talouspaperia. Pirkka toimii hyvin. Poista sitruunaviipaleet ja pyyhi talouspaperilla suola kalan pinnalta. Laita filee vuokaan ja kaada päälle oliiviöljyä niin, että filee juuri ja juuri peittyy. Aseta paistomittari kalan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 80-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää kalan lämpötilaksi 50 astetta. Tähän kuluu aikaa noin 20–30 minuuttia. Nosta confattu kirjolohifilee pois vuoasta, taittele herkun alle pari palaa talouspaperia ja anna jäähtyä siinä muutaman joululaulun ajan. Valmistaudu ihastuneeseen vastaanottoon.

Vinkki: Siivilöi oliiviöljy talteen ja käytä myöhemmin esimerkiksi kalan paistamiseen.

 

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.