Benella Siiasta holtittoman hyvää hiillostamalla!

Resepti: Mika Jokela, Finlandia Talo

 

Ainekset

Ohje neljälle nautiskelijalle
320 g Benella Siikaa
½ rkl sokeria
2 rkl suolaa
1 tl valkopippuria myllystä
pari oksaa tilliä (maun mukaan)

Valmistusvaiheet

Irrota terävällä veitsellä vatsarasva Benella Siikafileistä ja nypi ruodot pinseteilläAnna nahan levätä vielä paikallaan. Sekoita kulhossa sokeri, suola ja pippuri. Sirottele seos kalafileiden päälle ja lisää tillinoksat. Asettele fileet liha vastakkain vuokaan ja laita jääkaappiin. Anna makuuntua 4 tuntia. (Jos joulukuusi on jo koristeltu, tässä välissä voi hyvin vaikka paketoida joululahjoja.)

Pyyhi kalasta tillit ja ylimääräiset suolat. Irrota nahka. Leikkaa fileet ohuiksi siivuiksi ja kokoa neljäksi annospalaksi. Seuraa osuus, jossa tarvitaan tarkkuutta: annospalojen hiillostaminen. Lämmitä pannu kuumaksi, hiillosta annospalat kuumalla pannulla vain yhdeltä puolelta, puoli minuuttia per pala, ja nosta pannulta vetäytymään. Taianomaisen hyvää.

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.