Ainekset

400 g kirjolohta ruodottomana fileenä
(tai kylmäsavustettua kirjolohta siivutettuna)
2 limeä
2 rkl rypsiöljyä
puolikas punasipuli
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
ripaus sokeria
puolikkaan granaattiomenan siemenet

Valmistusvaiheet

Leikkaa kirjolohifileestä graavilohen kaltaisia ohuita siivuja. Levitä siivut lautasille tai vadille ja säilytä kylmässä. Hienonna punasipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita limestä puristettu mehu, öljy, punasipuli ja mausteet kastikkeeksi. Kastikkeen voi tehdä jopa pari päivää ennen kaappiin maustumaan. Levittele kastiketta kirjolohisiivujen päälle n. 5 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele carpaccion päälle granaattiomenan siemeniä. Tarjoile carpaccion lisukkeena esimerkiksi majoneesia, leipäkrutonkeja, salaattia ja kirjolohenmätiä.

Kirjolohicarpaccion lisukkeeksi:

majoneesia
leipäkrutonkeja
rapeaa salaattia
kirjolohenmätiä

Reseptin lähde: Pro Kala www.prokala.fi

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.