Ainekset

2 nahallista kuhafileetä
2 nahatonta kuhafileetä
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 avokado kuutioituna
2 tomaattia pilkottuna
1 rkl sitruunanmehua
rypsiöljyä tai kirkastettua voita paistamiseen

Valkoviinikastike:

2 rkl sokeria
1 dl valkoviiniä
5 dl kanalientä
1 rkl sinapinsiemeniä
4 rkl omenaviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 rkl voita

Valmistusvaiheet

Nypi kuhafileet ruodottomiksi. Leikkaa nahallisten fileiden kummastakin päästä pari senttiä pois. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pilko leikkuuroippeet ja nahattomat fileet kuutioiksi. Lisää kuutioiden joukkoon ruohosipuli, oliiviöljy, avokado ja tomaatit. Mausta sitruunamehulla.

Levitä kuha-avokadoseos tasaiseksi kerrokseksi nahallisten kuhafileiden nahattomalle puolelle, ohuemmin pyrstöä kohden.

Kuumenna paistinpannu ja lisää rypsiöljy. Laita kalat pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista kunnes nahkapinnat ovat rapeita ja kauniisti ruskistuneita.

Tarjoa valkoviinikastikkeen kera.

Valkoviinikastike

Paahda sokeri kattilassa ja lisää valkoviini. Keitä kasaan, kunnes jäljellä on puolet alkuperäisestä määrästä.

Lisää kanaliemi ja sinapinsiemenet. Anna kiehua, kunnes jäljellä on kolmasosa alkuperäisestä määrästä.

Mausta kastike omenaviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon lopuksi nokare voita ja sekoita tasaiseksi.

Reseptin lähde: Pro Kala www.prokala.fi

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.