Ainekset

600 g ahvenfileitä
suolaa ja mustapippuria
pankojauhoja
kirkastettua voita tai öljyä paistamiseen
yrttejä ja salaatteja koristeluun

Punajuurisalaatti:

500 g punajuuria
2 dl herkkusieniä tai osterivinokkaita
3 rkl pikkelsisipulia (kts. ohje alla)

Pikkelsisipuli:

1 punasipuli
1 dl valkoviini- ja sherryetikkaa
3 rkl sokeria
3 rkl rypsiöljyä

Currymajoneesi:

1 dl majoneesia
2 tl curryjauhetta
1 rkl karkeaa Dijonin sinappia
2 rkl omenamehua
1 rkl raastettua sitruunankuorta

 

Valmistusvaiheet

Mausta ruodottomaksi leikatut ahvenfileet suolalla ja pippurilla ja pyörittele pankojauhoissa.

Paista rapeiksi kirkastetussa voissa.

Tarjoa punajuurisalaatin ja currymajoneesin kera. Koristele yrteillä.

Punajuurisalaatti:

Keitä punajuuret kypsiksi suolatussa vedessä, anna jäähtyä ja kuori.

Leikkaa punajuuret lohkoiksi.

Sekoita joukkoon pikkelsisipuli ja ohueksi viipaloidut sienet.

Pikkelsisipuli:

Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.

Sekoita loput ainekset yhteen kulhossa ja laita sipulit etikkaan maustumaan yön yli.

Currymajoneesi:

Sekoita kaikki majoneesin ainekset keskenään. Ohenna tarvittaessa omenamehulla.

Reseptin lähde: Pro Kala www.prokala.fi

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.