Ainekset
600 g ahvenfileitä
suolaa ja mustapippuria
pankojauhoja
kirkastettua voita tai öljyä paistamiseen
yrttejä ja salaatteja koristeluun
Punajuurisalaatti:
500 g punajuuria
2 dl herkkusieniä tai osterivinokkaita
3 rkl pikkelsisipulia (kts. ohje alla)
Pikkelsisipuli:
1 punasipuli
1 dl valkoviini- ja sherryetikkaa
3 rkl sokeria
3 rkl rypsiöljyä
Currymajoneesi:
1 dl majoneesia
2 tl curryjauhetta
1 rkl karkeaa Dijonin sinappia
2 rkl omenamehua
1 rkl raastettua sitruunankuorta
Valmistusvaiheet
Mausta ruodottomaksi leikatut ahvenfileet suolalla ja pippurilla ja pyörittele pankojauhoissa.
Paista rapeiksi kirkastetussa voissa.
Tarjoa punajuurisalaatin ja currymajoneesin kera. Koristele yrteillä.
Punajuurisalaatti:
Keitä punajuuret kypsiksi suolatussa vedessä, anna jäähtyä ja kuori.
Leikkaa punajuuret lohkoiksi.
Sekoita joukkoon pikkelsisipuli ja ohueksi viipaloidut sienet.
Pikkelsisipuli:
Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita loput ainekset yhteen kulhossa ja laita sipulit etikkaan maustumaan yön yli.
Currymajoneesi:
Sekoita kaikki majoneesin ainekset keskenään. Ohenna tarvittaessa omenamehulla.
Reseptin lähde: Pro Kala www.prokala.fi