Mika Nordström, kotimaan ostot

Mitä teet työksesi?

Vastuullani ovat kotimaan ostot kahden muun henkilön kanssa.

Mikä koulutus sinulla on?

Koulut ovat jääneet aikanaan kesken ryhtyessäni pyörittämään silloista perheemme kalakauppaa äitini kanssa.

Miten tulit töihin Kalatukku E. Erikssonille?

Tarinani alkaa hieman kauempaa eli isäni oli alkujaan kalastaja. Auttelin häntä jo 7-vuotiaana troolihommissa, kunnes perustimme kivijalkamyymälät Korkeavuorenkadulle sekä Malminrinteelle. Aamuisin lajittelin myymälöissä mansikoita myyntirasioihin ja sen jälkeen menin loppupäiväksi Uunisaareen uimaan. Vanhemmat hakivat minut kotiin suljettuaan kaupat.

”Täällä tehdään töitä suurella sydämellä.”

Vuonna -82 luovuimme myymälöistä ja siirryimme torille Tikkurilaan. Samana vuonna isäni kuoli ja kalakaupan jatkumon turvaamiseksi jättäydyin pois koulusta auttaakseni äitiäni. Suoritin 17-vuotiaana poikkeusluvalla ajokortin, jotta pystyimme turvaamaan elinkeinomme. Äitini jättäydyttyä yrityksestämme pois, jatkoin yrittäjyyttä itsenäisesti noin 15 vuotta.

Keskimmäisen lapseni synnyttyä myin yrityksen pois. Vuonna 2001 minulle tarjottiin töitä Erikssonilla, ja tammikuussa 2020 vuosia tuli täällä täyteen hienot 19!

Miten kuvailisit työnantajaa?

Meillä on ollut töissä aina erittäin hyvä porukka ja iso osa sitä porukkaa on edelleen täällä. Pitkät työsuhteet kertovat vahvasti siitä, että täällä pidetään työntekijöistä huolta ja että täällä viihdytään.

Kerro tyypillisestä projektistasi

Erikoisalaani ovat ravut. Ne ovat meillä Suomessa kasvava trendi ja etenkin edukkaiden täplärapujen myötä niiden suosio on kasvanut entisestään. Seuraava rapusesonki alkaa 21.7., jolloin omat luottokalastajamme toimittavat meille rapuja kolmeen eri kokoon lajiteltuina. Minun vastuullani on optimoida sisäänostot, oma luottokeittäjämme keittää ravut salaisen reseptimme liemeen ja luottopakkaajamme pakkaa makoisat ravut myyntikuntoon. Rapusesonki on ohi 1.10., jolloin alkaa taas seuraava työrupeama.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Asiat pysyvät mielenkiintoisina, sillä yksikään päivä ei ole samanlainen. Mukavat työkaverit ja yhteistyötahot varmistavat sen, että töihin on aina mukava tulla. Täällä tehdään töitä suurella sydämellä.

Muut uratarinat

Kai Röntynen, konsultti

Lue lisää

Angela Sakkos, fileointi

Lue lisää

Meille töihin?

Rekrytointi

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.