Hyödynnämme kokemustamme alalta sekä tämän päivän digitalisaatiota ja tutkimuksia ymmärtääksemme asiakkaidemme tarpeet. Sinun tarpeesi. Meillä erikssonilaisilla on sisäänrakennettu vastuu asiakkaistamme, ja tiedämme kuinka merkittävän kilpailuedun voimme tarjota esimerkiksi opastamalla ja kouluttamalla, räätälöimällä tuotteita ja ennakoimalla tilauksia.

Vastuullisuus

Me erikssonilaiset olemme tuoneet vastuullisuuden periaatteen läpinäkyvällä tavalla kaikkiin valintoihimme ja toimintoihimme. Myös asiakkaillemme kalakantojen säilyminen, jäljitettävyys tuotteiden alkuperästä, ympäristönsuojelu sekä vastuunotto taloudesta ja ihmisistä ovat äärimmäisen tärkeitä – erityisesti toimittajavalintoja tehdessä.

Laatu ja ihmiset

Asenteenamme on aina ollut erikssonilainen vastuullinen laatu. Koko toimitusketjumme on luotu vastaamaan korkean tason vaatimuksiin, niinpä jokainen meistä erissonilaisista vaalii sitä huolellisesti omalla työpanoksellaan. Me huolehdimme myös toinen toisistamme, jotta voimme huolehtia asiakkaistamme. Ihmiset ovat tärkein voimavaramme. Laatumme on maineemme ja aiomme tehdä siitä entistäkin erinomaisemman! Yhdessä.

Brändi

Teimme brändityötä yhdessä asiakkaiden, erikssonilaisten, keskolaisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Sparrasimme ja hioimme timantiksi Kalatukku E. Erikssonin ytimen – laadun ja vastuullisuuden. Meille brändi tarkoittaa tapaa toimia, jotta asiakkaamme menestyisivät. Visuaalinen uudistuminen on vain osa brändityötä. Ikoninen logomme on nyt aavistuksen selkeämpi ja modernimpi, mutta silti edelleen arvokkaan historiansa säilyttänyt. Toivottavasti pidät siitä.

Lue lisää historiastamme

Historiamme alkaa jo vuodesta 1880, jolloin Erik ja Erika Eriksson perustivat kalakaupan. Kauppaa käytiin aluksi Kauppatorin kolera-altaalta käsin, mutta toiminta siirtyi Wanhaan Kauppahalliin hallin auetessa. Erikssonit olivat ensimmäisiä kalatuotteita myyneistä kauppiaista kauppahallissa. Erik Eriksson keräsi suomukalat laajalti saaristopitäjistä ja purjehti takaisin Helsinkiin kauppamaan kalansa tukussa torikauppiaille. Vaimo Erikan vastuulla oli huolehtia rahastuksesta.

Erik ja Erika Erikssonin yritystä lähti jatkamaan heidän Hiittisissä asunut tyttärensä Ester, joka perusti Porvoosta kotoisin olevan miehensä August ”Aku” Åvallin kanssa myös toisen kalayhtiön, Kalastajain Oy:n vuonna 1934. Molemmat yhtiöt toimivat Vanhassa kauppahallissa ja Kalastajain Oy:lla oli käytössään kauppahallin kalahalli mm. elävien kalojen tukkumyyntiä varten. Elävien kalojen myynnistä kuitenkin luovuttiin ajan mittaan. Vilkkaimpina aikoina Kalastajain Oy:ssä työskenteli jopa parikymmentä henkeä myymässä. Kauppahallin myymälät pysyivät suosittuna kaupunkilaisten keskuudessa vuosikymmenten ajan ja myymälöiden toimintaa jatkoivat Esterin ja Akun lapset, Erik Åvall ja Carita Röntynen.

Myöhemmin toinen kala-alan yritys, Kalakomppania Oy, fuusioitui Kalastajain Oy:n ja yritys jatkoi toimintaansa Kalastajain kalakomppania nimellä. Fuusioitumisen yhteydessä Kalakauppa E. Eriksson eriytettiin omaksi yrityksekseen, joka jatkoi toimintaansa kauppahallissa. Tällöin yrityksen toimintaan astuivat mukaan sisarukset Kira ja Kai Röntynen, Ester ja August Åvallin lapsenlapset. Kira vastasi Kauppahallin myymälästä ja Kai toimi Kalastajain kalakomppaniassa. Myöhemmin Kalastajain kalakomppania myytiin ahvenanmaalaiselle Chipsille.

Kai Röntynen lähti johdattamaan vanhan kunnianarvoisen liikkeen uudelleen mukaan kalakauppaan 1980-luvulla. Wanhan Kauppahallin toiminta alkoi laajeta, kun kalaa ryhdyttiin toimittamaan läheisiin ravintoloihin ja Verkkosaaresta hankittiin yritykselle käsittelytiloja sekä varasto.

Nykyiset toimitilamme sijaitsevat Helsingin Roihupellossa, jossa toimii myös tehtaanmyymälämme. Toinen myyntipisteemme sijaitsee Wanhassa Kauppahallissa. Wanhan Kauppahallin myymälä on myös ulkopaikkakuntalaisten suosima kauppapaikka ja se on saanut huomiota useissa kansainvälisissäkin tiedotusvälineissä. Wanhan kauppahallin remontin ajan myymälämme palveli asiakkaita myös Hietalahden kauppahallissa.

Olemme saaneet useita palkintoja ja tunnustuksia toimintamme aikana. Kiitos kaikille asiakkaillemme, yhteistyöverkostoillemme, henkilökunnallemme sekä viranomaisille, joiden kanssa olemme saaneet kehittää toimintaamme ja tuotantoamme siihen huippulaatuunsa, jota se tänä päivänä on. Kotimaisen omistuspohjan säilyminen näihin päiviin on meille kalatukkulaisille myös iso kiitoksen aihe.

kuvat: Helsingin Kaupunginmuseon arkisto (https://www.helsinkikuvia.fi/) ja Jani Marselan kuva-arkisto

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä

Rekrytointi

Oletpa sitten uusi tekijä tai kokenut konkari, sinua voisi kiinnostaa työpaikka meillä. Lähetä vapaamuotoinen hakemus tai tiedustele vapaita paikkoja!

Lue lisää

Vastuullisuus

Lisäämme jatkuvasti vastuullisten tuotteiden osuutta valikoimissamme. Vastuullisuus tarkoittaa myös monia muita asioita toiminnassamme.

Lue lisää

Uratarinat

Ruokaketjuun mahtuu monenlaisia toimenkuvia. Tervetuloa tutustumaan kala-ammattilaistemme arkeen.

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.