Seuraamme WWF:n Kuluttajan kalaoppaan suosituksia ja olemme mukana turvaamassa kalakantojen säilymistä. Myymälöidemme ja tukkumyyntimme henkilökunta on koulutettu vastaamaan asiakkaidemme kysymyksiin kestävään kalastukseen ja kasvatukseen liittyen.

Olemme vahva toimija kotimaisissa kalatuotteissa. Lisäämme jatkuvasti vastuullisten tuotteiden osuutta valikoimissamme. Meille on myönnetty MSC-, (Marine Stewardship Council), ASC- (Aquaculture Stewardship Council) sekä LUOMU-sertifikaatit (luonnonmukaisesti kasvatetut kalalajit).

MSC-sertifiointi takaa, että merenelävät on pyydetty ekologisesti kestävällä tavalla eikä kalastus vaaranna kalakantoja. ASC-sertifiointi puolestaan takaa, että kalatuotteet on viljelty sekä sosiaalisesti että ympäristöllisesti vastuullisella tavalla.

Huolehdimme elintarvikehygieniasta

Helsingin keskustan läheisyydessä sijaitseva tuotantolaitoksemme täyttää nykyiset korkeat elintarvikehygienian vaatimukset ja laitos on sertifioitu FSSC 22 000 -elintarviketurvallisuussertifikaatilla. Elintarviketurvallisuusuutta ylläpidetään ja kehitetään sertifioidun elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmän FSSC 22 000 mukaisesti. Elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät riskit hallitaan HACCP-järjestelmän avulla.

Oiva on järjestelmä, jossa elintarvikevalvonnan tulokset tuodaan kuluttajien tietoon. Tarkastustulokset julkaistaan Oiva-raportteina internetissä. Oiva-raportissa arvioidaan hymynaamoin yritysten elintarviketurvallisuutta. Kun Oiva hymyilee, ovat elintarviketurvallisuusasiat kunnossa. Valvontaraportit löytyvät Internetistä Oiva-raportin muodossa https://www.oivahymy.fi. Kalatukku Erikssonin raportit löydät hakusanalla Kalatukku Eriksson.

Otamme ympäristön huomioon monissa toimissamme

Jotta ympäristöasioiden huomioiminen koskisi kaikkia yrityksemme toimintoja, tulee sen näkyä tuotteiden ja toimintojen eri vaiheissa. Tämän vuoksi ympäristöasioita huomioidaan esimerkiksi jo raaka-ainehankinnoissa, tuotannon eri vaiheissa, logistiikassa sekä pakkausmateriaaleissa.

Siirryimme kevään 2018 aikana käyttämään EcoFishBox™-aaltopahvilaatikoita omien tuotteidemme pakkaamisessa. Pakkaus on valmistettu aaltopahvista ja on tämän vuoksi 100-prosenttisesti kierrätettävä. Kierrätettävä kuitupohjainen laatikko säästää ympäristön lisäksi tilaa sekä kuljetuksessa että varastoinnissa, sillä Stora Enso toimittaa laatikot Kalatukku Erikssonille litteäksi pakattuina. Kotimaisen aaltopahvisen pakkauksen ympäristövaikutukset ovat kokonaisuudessaan selvästi pienemmät kuin perinteisen styroxisen kalalaatikon. Ecofishboxilla on vähintään 43% pienemmät pakkauksen hiilidioksidipäästöt elinkaaren aikana kuin styroxisella kalalaatikolla. Litistettävien EcoFishBoxien käyttö voi alentaa pakkausjätteen käsittely-, kuljetus- ja kierrätysmaksuja jopa 60 prosentilla.*

Laitoksellemme saapuvista styroxeista huolehdimme sulattamalla styrox-laatikot omassa sulattamossa harkoiksi ja toimittamalla harkot uusiomuovin raaka-aineeksi. Tuotannossa syntyvät muut jätteet lajittelemme mahdollisimman tehokkaasti jatkohyödyntämistä varten ja tavoitteenamme on nostaa jätteiden lajitteluaste mahdollisimman korkeaksi. Myös tuotannossa syntyvät sivutuotteet hyödynnetään tehokkaasti eläinten ravinnoksi ja biopolttoaineiden raaka-aineeksi.

Olemme kehittäneet jätevesien käsittelyämme, jonka ansiosta tehtaallamme syntyvät jätevedet eivät kuormita jätevesilaitosta. Käytämme viemärissämme mm. rasvansyöjäbakteeria, joka muuttaa orgaanisen jätteen vedeksi ja hiilidioksidiksi luonnollisella tavalla.
Lisää: https://youtu.be/CYEYERnIXso

 

*EcoFishBox-Elinkaaritutkimus (LCA) (storaenso.com)

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä

Rekrytointi

Oletpa sitten uusi tekijä tai kokenut konkari, sinua voisi kiinnostaa työpaikka meillä. Lähetä vapaamuotoinen hakemus tai tiedustele vapaita paikkoja!

Lue lisää

Tarina

Lisäämme jatkuvasti vastuullisten tuotteiden osuutta valikoimissamme. Vastuullisuus tarkoittaa myös monia muita asioita toiminnassamme.

Lue lisää

Uratarinat

Ruokaketjuun mahtuu monenlaisia toimenkuvia. Tervetuloa tutustumaan kala-ammattilaistemme arkeen.

Lue lisää

Kalaa ja äyriäisiä
tuoreena ja pakasteena

Valikoimamme koostuu lähes tuhannesta eri seafood-tuotteesta, lisäksi valmistamme käsityötä vaativia räätälöityjä tuotteita sekä suuria tuotantokapasiteetteja vaativia volyymituotteita. Saaliiksi on kertynyt myös runsaasti kala-alan asiantuntijuutta, jota jaamme mielellämme.